„Сините“ успяха да вземат само 51.5% от мачовете под ръководството на Петър Хубчев. Това сочи статистиката, която Gerena.bg подготви за своите читатели. В ерата „Хубчев“ Левски изигра общо 33 мача във всички турнири, от които успя да спечели едва 17. Направи 8 ремита и допусна 8 загуби. Показатели, които се оказват крайно недостатъчни за претенциите на „столетниците“.

След раздялата си с Левски, Петър Хубчев оставя отбора на четвърто място във временното класиране, на 13 точки от лидера в таблицата. Отборът е и в крайно неиздогна позиция по отношение на турнира за Купата България, след злощастното 0:2 на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

LEVSKI.BG

Трябва да припомним, че вече бившият наставник на „сините“ стартира доста силно. След като той пое отбора Левски спечели с 2:0 мача си от първия кръг на Лига Европа със словашкия Ружомберок като гост. Нещо, което не се бе случвало от 2010 година насам. В следващия кръг обаче, когато „сините“ трябваше да се изправят пред АЕК Ларнака, претърпяха пълен крах, след като загубиха с 0:3 като гост и с 0:4 като домакин. Резултат, който не убягна и на новия собственик на Левски и той го спомена на своята първа пресконференция.

Що се отнася до статистиката по отношение на отбелязаните от Левски голове по времето на Хубчев, то тя е крайно незадоволителна. „Сините“ вкарваха средно по 1.51 гола на мач, общо 50 попадения. В 17 мача „столетниците“ не са допускали гол. В 11 двубоя Левски не успя да реализира попадение в противниковата врата. „Вековниците“ инкасираха 28 гола или средно по 0,84 гола на мач.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук