„Всичко или Нищо“ – това е мотото на Георги Тодоров и екипа му преди реванша от полуфиналната фаза за Купата на България. След загуба с 2:0 в първия сблъсък в Пловдив с местния Локомотив няма какво повече да се губи от отбора на Левски. Един финал би бил благодарност на футболистите към изстрадалите фенове, които поддържат клуба жив от началото на годината. Реално погледнато ще е подвиг, ако „сините“ отстранят в сегашното си състояние и с пасив от два чисти гола силния и балансиран отбор на „смърфовете“. Но храмът на Левски стадион „Георги Аспарухов“ е ставал арена на многобройни футболни подвизи през годините. Защо да не е точно в тази юнска вечер поредният?  Логични оправдания има при провал, но „всичко или нищо“, ако оставят на терена левскарите, ще бъдат изпратени с аплодисменти от малкото, но верни привърженици, които бъдат допуснати на трибуните. А вечерта ще и още по-специална, тъй като последен мач с екипа и капитанската лента ще изиграе един голям левскар – Живко Миланов. „Синият“ капитан знае как се печелят такива битки и заслужава последна запомняща се вечер.

LEVSKI.BG

 Левски ще играе задължително агресивно и атакуващо! Треньорът Георги Тодоров го заяви категорично. Не трябва да се повтаря началото на мача с цска-София преди 3 дни, за да има шанс за обрат в резултата. Дори да не е красива играта, не трябва да се дава на гостите от Пловдив да владеят топката и да играят техния стил. На всички вече стана ясно, че играчите не са добре физически подготвени и няма да са възстановени след тежкия мач през уикенда срещу отбора от „Армията“, но трябва характер! Такива мачове се печелят само с правилната психическа настройка и мотивация.

 „Сините“ започнаха да бележат много лесно при Георги Тодоров, което е обещаващо, но проблемът е в защитата. Холмар играе с контузия, Каргас на пет мача прави един силен, а в останалите допуска многобройни грешки. Иван Горанов и Живко Миланов ще си оставят сърцето на терена. В това няма съмнения. Много е важно да продължи силната форма, в която е Станислав Иванов, а Паулиньо да забрави бързо играта си срещу цска-София. Симеон Славчев трябва да играе дори на един крак. Неговата енергия е нужна в средата на терена, а не лежерната и бездушна игра на Нашименто и Алар от предходните два двубоя. Това ще е и може би последен мач за сенегалския войн Хали Тиам, който се наслаждава на играта си под ръководството на Георги Тодоров. Ако и играта потръгне на Стайн Спиерингс и Найджъл Робърта, то шансовете за успех на Левски се увеличават. Стаси Костов, Мартин Петков и Мартин Райнов също са готови за битка, тъй като осъзнават отлично какво означава тя за всички, които обичат Левски.

LEVSKI.BG

 Все пак да не забравяме, че на терена ще има достоен противник. Отборът на Бруно Акрапович е най-стойностният този сезон след шампионите от Лудогорец. „Смърфовете“ играят печеливш съвременен футбол. Знаят как да атакуват и знаят как да се бранят. Подготвени са отлично, както физически, така и тактически.

 И статистиката е срещу Левски. В нито един от последните седем мача между „сините“ и „смърфовете“ не са отбелязани повече от два гола. Даже преди първия полуфинал, в шестте предходни, е реализирано само по едно попадение или изобщо не е имало такова. Също така Локомотив Пловдив този сезон са вече в серия от осем поредни мача, в които не са отбелязани повече от два гола. За последно са допуснали във вратата си две попадения от Лудогорец в Разград на 23-ти ноември 2019 година, а само Черно море още в първия кръг на този сезон, на 14-ти юли 2019-та, са им реализирали три гола. Левски вече два мача отбелязва по три попадения, а сега ще има нуждата да го направи в трети пореден мач, което не се е случвало от 2015-та година, когато за последно левскарите отбелязаха повече от два гола в три поредни двубоя. Тогава серията започна именно срещу Локомотив Пловдив с победа 5:0, последвана с нов успех като гост на Марек с 3:1 и завършена с категорично 5:0 срещу Хасково. „Сините“ още веднъж в последните години отбелязват 5 гола на Локомотив Пловдив – през 2017-та година отново разгромяват с 5:0 „смърфовете“ на стадион „Георги Аспарухов“.

LEVSKI.BG

 Трудно може да си представим, че „сините“ няма да допуснат гол в този мач и с оглед представянето на защитата им в първия мач в Пловдив. Локомотив надиграха тотално левскарите, които дори нямаха чисто голово положение. Но „сините“ фенове са ставали свидетели на голям брой запомнящи се победи и обрати. Името „Левски“ задължава, както и историята на клуба, да дадат всичко от себе си играчите и да се борят докрай дори при негативен резултат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук