Вижте статистиката за престоя в Левски на напускащото трио Миятович, Тиам и Алар

На специална пресконференция вчера Георги Тодоров съобщи, че в отбора на Левски има трима футболисти, които ще напуснат стадион „Георги Аспарухов“ още на 2-ри юли. Това са черногорският страж Милан Миятович, сенегалският халф Хали Тиам и австрийският нападател Дени Алар.

Вижте какво сочи статистиката по отношение на техния престой на „Герена“:

LEVSKI.BG

Милан Миятович – черногорският национал беше привлечен в Левски през юни 2019 година. Трансферът му бе обявен буквално минути преди заминаването на отбора за поготвителния лагер в Австрия. Миятович подписа договор със „сините“ за 1+1 години. По това време стражът бе изиграл 6 мача за националния отбор на Черна гора. Неговата кариера започва в родния „Рудар“ Плевля, с който печели титлата и купата на страната през 2010 година. След това преминава в иранските „Мес Керман“ и „Зоб Ахан“. През юли 2014 година се завръща в родината си и носи екипите на ФК „Бокел“ и ФК „Дечич“. В средата на 2017 година преминава в отбора на ФК „Будучност“ Подгорица, с който печели купата на страната, а през 2019 година акостира на „Герена“.

След идването си в Левски Миятович се превръща веднага титуляр и застава под рамката на вратата. Черногорецът изиграва общо 32 мача за „сините“, като 3 от тях са в турнира за Купата на България и 4 мача в турнира Лига Европа.

LEVSKI.BG

Хали Тиам – сенегалецът пристига в Левски през зимната пауза на 2018 година. Последният отбор, в който играе, преди да акостира на „Герена“ е този на Динамо (Москва), а преди това е носил екипите на Газиантепспор, Чикаго Файър, МТК Будапеща и Капошвар (Унгария).

Още със самото идване в Левски Тиам се превръща в един от любимците на феновете. Той печели техните симпатии с това, че е изключително сърцат и е основен стълб в дефанзивния вал на Левски, напомняйки им на един предишен техен любимец Ричард Еромоигбе. Той си спечелва прозвището „доктора“, след един мач срещу отбора на ЦСКА-София, в който Тиам в едно здраво единоборство изкарва от игра нападателя на противниковия отбор Фернандо Каранга контузен.

Престоят на Доктора на „Герена“ е 3 сезона, в които тои изиграва до този момент общо 71 мача, вкарвайки 4 гола. Статистиката показва, че Тиам изиграва общо 13 мача за сезон 2017/18. През сезон 2018/19 година изиграва 32 мача, а през настоящия сезон халфът е изиграл 26 мача към днешна дата.

LEVSKI.BG

Дени Алар – Левски подписа договор с австрийския нападател през лятото на 2019 година. Играчът идва в лагера на „сините“ със статут на преотстъпен за една година от Рапид Виена и с доста впечатяваща визитка. В контракта между двата клуба има и опция за купуване, като срокът на договора ще е за още две години, но ръководството на Левски реши да се разделят.

Алар е юноша на Целтвег, а през 2007 г. преминава в друг местен тим – Льобен. Две години по-късно облича екипа на Капфенберг, където за два сезона има 63 мача и вкарва 21 гола.

В следващите пет години кариерата на Алар продължава в Рапид Виена, където изиграва 116 мача и вкарва 35 гола. В средата на 2016 г. преминава в Щурм Грац, и за две години изиграва 70 мача и отбелязва 36 гола. През 2018 г. печели и Купата на Австрия, а две години поред (2017-а и 2018-а) завършва на второ място в подреждането на голмайсториите в местната Бундеслига. През лятото на 2018 г. се завръща отново в Рапид.

Нападателят има два мача за представителния тим на Австрия. Освен това той е записал 16 мача и 4 гола за младежката формация на родината си.

В Левски Алар изиграва за един сезон общо 26 мача, в които отбелязва едва 4 гола. 2 гола за първенство, един за Купата на България и един в европейските клубни турнири. Така и не успява да се наложи като титуляр в селекцията на Петър Хубчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук