Нека да си припомним дните преди Коледа през 2019 година, когато всички футболни фенове в България се питаха, кой ли отбор ще избере националът Симеон Славчев, за да продължи своята кариера. На 20.12.2019г. Славчев обяви в профила си в Instagram, че приключва с Карабах. Халфът се прибра в България, като по това време към него имаше предложения от няколко клуба от България и от чужбина. През следващите часове започнаха и спекулациите по отношение на предстоящия избор на полузащитника за продължение на неговата кариера. Имаше различни предположения от страна на медиите, но в крайна сметка сагата приключи бързо и още на 22.12.2020 година Левски представи Славчев.

Непосредствено след неговото представяне като футболист на Левски Симеон Славчев дава пресконференция на „Герена“ и обяви защо е избрал да продължи кариерата си при „сините“. 

„Чувствам се доста развълнуван. Желанието ми беше да съм тук. От малък съм левскар, закърмен съм с тази идея, израснал съм в сектор „Б“ и в момента вълнението е огромно“, бяха първите думи на Славчев при представянето му в Левски.

„Не мисля, че това е крачка назад. Защо да е крачка назад?! В Левски се работи много професионално, на високо ниво. Познавам добре треньора и хората, които са тук. Намирам се на точното място“, коментира националът. 

„Левскар съм и винаги една от мечтите ми е била да съм на „Герена“. С течение на събитията и обстоятелствата се отвори възможност за Левски и съм радостен. Искам да почувствам какво е да играеш на „Герена“. Досега съм бил тук само като привърженик“, са думите на Славчев.

„Браво, че избра нас, а не тирето (б.а. – левскарите наричат така ЦСКА-София)“, казваха феновете по това време по отношение на избора на Славчев, а той им отвръщаше с усмивка: „Левскар съм от дете и винаги съм мечтал един ден да заиграя в любимия отбор.“

Запалянковците казаха на национала, че силно се надяват с опита си да помогне на Левски да спечели титлата още този сезон.

LEVSKI.BG

Началото за Славчев в Левски не е никак лесно. По време на зимната подготовка той чупи пръст на крака. Травмата се усложнява след участието му в мача с ЦСКА-София и се налага операция. „Възстановителния период е сложен“, споделя той по това време пред медиите. „Моят футболен път е белязан от доста контузии, и точно в моменти, в които е трябвало да се докажа. Давам пример с преминаването ми в Спортинг. Още на първата седмица се контузих, обърнах глезен. Тогава ми беше много трудно – психически се сринах. През годините се научих, когато имам контузия, да се лекувам с плацебо ефект. Постоянно си повтарям, че съм ок.“, споделя още Мони.

След смяната на собствеността на Левски, немалка част от футболистите разтрогват своите договори със „сините“ и поемат в различни посоки. Симеон Славчев обаче сяда на масата за преговори и за него никога не е стоял въпроса, дали да остане на „Герена“ или да напусне, търсейки нови предизвикателства. Сърцатият левскар приема всички нови условия, поставени му от ръководството и намаля драстично своята заплата в името на отбора и това той да продължава да брани цветовете на Левски, следвайки детската си мечта.

През юни месец, в навечерието на първия полуфинал срещу Локомотив Пловдив, Славчев отново е контузен. Той заминава на лечение в Сърбия и към днешна дата е напълно възстановен. Той тренира наравно с останалите футболисти. Поради различни фактори той е загубил формата си, но класата я притежава. Нужно е доверие и игрова практика. Понастоящем не получава нито едно от двете. По информация на Gerena.bg Славчев е изваден от групата и той не попада в сметките на Георги Тодоров. Нелогичен е още и изборът на наставника на Левски да преквалифицира защитник в халф, при положение, че има на разположение такъв в лицето на Славчев. Той получи ултиматум от треньорското ръководство след домакинския мач на „сините“ с Ботев (Враца), в който бившият национал влезе като резерва, но не успя да помогне на отбора, за да предотврати незадоволителния резултат. На „сините“ не им харесва, че Славчев в последно време обръща повече внимание на фитнеса вместо да се опита да си върне футболните качества, но не е ли най-нормалното нещо след контузия? Славчев приема препоръките на треньорското ръководство и сваля 3 килограма за една седмица, но в крайна сметка остава извън групата.

Ръководството на Левски трябва да разберат, че в тежката финансова ситуация, в която се намира клубът е необходимо да изкарат максималното от футболистите, както на терена, така и извън него. Това обаче става с нормални човешки отношения и много работа, а не с обратното.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук