Дербито от 14-ти кръг на Елитната юношеска група до 19 години между лидерите от Левски и вторите във временното класиране Лудогорец се изигра на един от терените на комплекс „Георги Аспарухов“. Първото полувреме беше доста равностойно и с малко положения пред двете врати. Двубоят започна с надмощие на „сините“, което не доведе до нищо сериозно пред вратаря на гостите. След средата на полувремето инициативата взеха юношите на Лудогорец за кратко, но точно тогава за Левски дойде най-чистото положение. Мартин Петков се отскубна от защитата, но не успя да преодолее вратаря. 2 минути преди почивката гостите нацелиха страничната греда на вратата, пазена от Иван Андонов.

Второто полувреме започна с две положения, пропуснати от Дани Начев, който първо след удар от воле от 10 метра не уцели вратата, а след това от пряк свободен удар принуди вратаря да избие с усилие в корнер. След изпълнението му, играчите на Иво Градев поведоха в резултата. Мартин Петков стреля от воле, но топката бе засечена с глава от Александър Мицев, за да влезе във вратата. Това се случи в 58-ата минута. Последва бърз отговор на гостите от Лудогорец, но Иван Андонов отрази опасен удар. В 68-та минута обаче „сините“ се пропукаха отново в защита и позволиха да се стигне до остро центриране пред вратата. Владо Сиромахов не успя да реагира бързо и насочи топката в собствената си врата за 1:1. Веднага след това ново положение се откри пред гостите, но с брилянтен рефлекс Иван Андонов спаси вратата на левскарите. Напускането на полувремето на капитана Ради Гайдев заради контузия в глезена се отрази негативно на играта в центъра на терена.

Грешките в тази зона продължаваха и гостите стигнаха до втора греда. Постепенно „сините“ юноши се окопитиха и взеха инициативата в мача. В 70-та минута спечелиха пряк свободен удар на около 25 метра от вратата на Лудогорец. Мартин Петков застана зад топката и изпълни по брилянтен начин за 2:1.

Десетина минути преди края на мача „сините“ имаха две чисти положения за затваряне на мача, но ги пропиляха. При второто Мартин Петков с прехвърлящ удар преодоля вратаря, но топката срещна гредата и резултатът от мача остана отворен. Но в 88-та минута най-накрая всичко бе решено от Стефан Стефанов, който довкара топката след разбъркване в полето на гостите.

С тази трудна, но ценна победа, Левски до 19 увеличи преднината си пред Лудогорец на 6 точки и мач по-малко. Успехът може да даде глътка въздух на левскарите и да свали част от напрежението, с което играеха в последните мачове.

Съставът на „Левски“ U19:

1. Иван Андонов, 15. Богдан Костов, 5. Константин Айдарски, 21. Костадин Илиев, 17. Владимир Сиромахов, 6. Радослав Гайдев (к) (46 – 20. Стелиън Георгиев), 7. Мартин Хайдаров (73 – 14. Стефан Стефанов), 8. Даниел Начев (85 – 10. Тодор Найдин), 18. Александър Мицев (62 – 23. Ивайло Христов), 9. Мартин Петков, 11. Димитър Иванов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук