LEVSKI.BG

Нидерландецът Стайн Спиерингс се превръща в звездата на втородивизионния френски Тулуза. Халфът блести в новия си клуб, който го купи от Левски.

Спиерингс играе ключова роля във възхода на новия си отбор, който вече заема петото място във временното класиране и мисли за завръщане в елита.

Полузащитникът дебютира срещу Аячо и вкара дузпа за победата с 1:0. Във втория си мач за Тулуза бившият халф на Левски повтори упражнението. Вкара дузпа, а отборът му спечели с 3:0. В третия си двубой на новото място, Спиерингс не изневери и пак се разписа, но този път от игра. Голът бе много ценен, защото донесе нова победа, този път над Амиен с 1:0.

Успеваемостта на Спиерингс в Тулуза е впечатляваща. Той има три мача и три гола за новия си тим. 24-годишният футболист вкара и два пъти за Левски срещу Монтана, така че от началото на сезона има 10 двубоя с общо 5 попадения в тях.

Хали Тиам все още търси себе си и не може да се утвърди като титуляр в турския Алтай, който е част от местната втора дивизия. Това като цяло е отстъпление от формата на Тиам, който беше твърд титуляр на „Герена“ и демонстрираше сериозно постоянство.

LEVSKI.BG

Истински прогрес в кариерата си прави черногорският вратар Милан Миятович. Бившият страж на Левски премина в редиците унгарския МТК, където се утвърди като титуляр, а също така играе редовно и за националния отбор на Черна гора.

LEVSKI.BG

Едва ли ще бъде учудващо за някого това, че Холмар Ейолфсон се представя на добро ниво в новия си клуб – Розенборг. Исландецът премина в клуб, който познава добре от предишния си престой в него. Исландският национал е първи избор на треньора си на своя пост. Ейолфсон бе награден този понеделник и за своя мач номер 100 в норвежкия тим.

LEVSKI.BG

Бившият халф на „сините“ Франко Мазурек предпочете да се завърне в Гърция. Там той облече екипа на Панайтоликос, който в момента се намира на 12-то място. Аржентинецът има шест мача и един гол от началото на първенството.

LEVSKI.BG

Централният защитник Йоанис Каргас, който се раздели с Левски предпочете да се завърне в родината си и в момента играе в отбора на Пас Янина. Каргас отбеляза гол в последния кръг срещу Атромитос.

LEVSKI.BG

Австрийският таран Дени Алар, който беше под наем в Левски пък се завърна в Рапид Виена. Към този момен обаче нападателят е твърда резерва и към този момент е изиграл едва 14 минути за новия сезон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук