LEVSKI.BG

Подобряване на физическото състояние – това е една от основните цели, които Славиша Стоянович си е поставил на първо време. От днес сините ще наблягат на упражненията за кондиция. Лошото за наставника е, че той няма да има на разположение всичките си футболисти, пише „Тема спорт“. Играчите под карантина също имат програма с упражнения, които да изпълняват, ако състоянието им го позволява.

При представянето си за наставник на сините Славиша посочи, че иска да пипне доста неща по състава.

„Със сигурност има работи, които могат да се поправят, за да повишим нивото. Искам рокендрол на терена, но дисциплиниран рокендрол. Ще желая повече от всички“, обяви Славиша.

Очаква се напълно излекувани от травмите си в скоро време да бъдат халфовете Илия Юруков и Симеон Славчев. Те ще имат шанс да си спечелят титулярно място при Стоянович.

LEVSKI.BG

Нападателят на Левски Валери Божинов намери забавен начин да уплътнява времето, в което е под карантина. Той е един от заразените с COVID-19 в състава на сините. В сряда вечерта той проведе видеоразговор с нападателя на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров, с когото беше и Борислав Цонев, пише „Тема спорт“. А ден по-рано Божинов стори същото със съотборника си при сините Радослав Цонев, който също е с положителна проба за коронавирус.

„Чувствам се добре, нищо ми няма. Не пия антибиотици. Започнах да приемам едно лекарство, защото премиерът Бойко Борисов го похвали“.

Божинов пожела на Камбуров скоро да стане Голмайстор №1 в историята ни. Мартин е на 8 гола от вечния рекорд на Петър Жеков.

След това се обърна и към Борислав Цонев. „Спокойно, Боби, през март или април ще се върнеш на бял кон. Всичко ще е наред“, каза Божинов на Борислав Цонев. А след това заяви, че излизането на близнаците заради тежките контузии се е оказало фатално за сините. “

Излизането им с тези травми много удари психически целия отбор. Те са моторът на този състав. Имат такъв потенциал, че вдигнаха нивото на отбора. Двамата са топ. Добри момчета са. Нямаме такива футболисти, креативни като тях. Знаят как да играят с топката, удари, фалове. В ситуации, които само те могат да решат мачовете. Особено Боби. Взима топката, дриблира…“.

„Колкото до мен – първото нещо, което правя, като вляза в съблекалнята, е да пусна музика. Обичам българска музика, да има настроение. Без адреналин не мога. Трябва да се запаля, за да изляза на тренировка. Постоянно е необходимо да има емоция, без нея не става. Така и по-лесно се концентрирам. Това е моят ритуал“.

В разговора си с Радослав Цонев той засипа с похвали новия треньор Славиша Стоянович, за когото е чул много добри думи за предишния престой на специалиста на „Герена“.

„Сега със Славиша ще вдигнем много ниво. Ради, жалко, че вие с Боби се контузихте. Ама вие като се върнете, ще се оправят нещата. Ако вземем още 4-5 футболисти през зимата, ще стане още по-добре. Славиша Стоянович е силен треньор, ще ни вдигне много. Знам, че методите на работа и тренировките му са много добри“, сподели Божинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук