LEVSKI.BG

20-годишен бек започна проби в Левски, съобщава „Тема Спорт“. Това е Делян Иванов, който е внук на легендата на сините Александър Манолов (24 септември 1943 г. – 1 февруари 2019 г.). Той ще има на разположение десетина дни, за да впечатли новия треньор на сините Славиша Стоянович.

Иванов, който може да играе като ляв краен защитник и халф-бек, е роден на 26 септември 2000 година в София. Той е юноша на сините, както и на ДИТ. Започва в Левски през 2009-а, а от 2011-а до 2016 е част от ДИТ, след което отново сменя школите. След края на сезон 2017/18 е принуден да напусне „Герена“, тъй като неговият набор е разпуснат, а в този момент ръководството решава при 19-годишните да играят момчета от набор 2001-а. През лятото на 2018-а младокът се отправя към Португалия, където минава пробен период в Боависта. Той е успешен и му предлагат да стане част от тима до 19 години. За последно се е подвизавал в италианския Каратезе, който се подвизава в Серия Д.

Дядото на Делян – Александър Манолов-Мамута, има две титли със сините – през 1965 и 1968 година, както и купа през 1967-а. Дълги години той бе шеф на ветераните на Левски.

Славиша Стоянович има нужда от крайни защитници. В момента за тези позиции сините разполагат единствено с Ивайло Найденов и Матео Стаматов, а при нужда е ползван и Орлин Старокин. Предишният треньор на Левски Георги Тодоров имаше доста забележки към представянето на Стаматов и Найденов. Първият подписа със сините, именно след като изкара успешно тестове. По същия начин контракт със сините си заслужи и централният защитник Алекс Петков.

През зимата сините със сигурност ще укрепят отбранителния вал. Това е едно от желанията на Славиша Стоянович.

LEVSKI.BG

Натоварен ден имаше ръководството на „Левски“ в петък. Веднага след края на Управителния съвет мажоритарният собственик Наско Сираков, както и изпълнителният директор Павел Колев се срещнаха с треньори от школата на клуба. Наставниците, които работят с юношите на „сините“, не са получавали възнаграждения с месеци.

Бавещият се спонсорски договор допълнително усложнява финансовите взаимоотношения между двете страни, а поради тази причина шефовете на тима са опитали да потушат потенциално тяхно бягство, съобщава „Труд“. И все пак един от специалистите си тръгва от „Герена“. Бившият футболист на „Левски“ и настоящ треньор на юношите до 17 години Захари Сираков поема към „Лудогорец“. Треньорът е обявил решението си пред шефовете на столичния отбор. Тимът му е лидер в Елитната група с петнадесет поредни победи.

LEVSKI.BG

Точно 10 футболисти от първия отбор на Левски тренираха вчера на „Герена“. Бройката с играчи, които новият треньор Славиша Стоянович може да използва, набъбна с няколко, след като се завърнаха част от карантинираните, пише „Мач Телеграф“. Доскоро сърбинът можеше да разчита само на 6-7 футболисти.

Очаква се в близките дни все повече и повече играчи да се завръщат на терена.

Иначе Стоянович привиква ежедневно солидна група младоци от ДЮШ на клуба, които да попълнят групата, за да може да проведе нормална тренировка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук