LEVSKI.BG

Началото на тази седмица за „сините“ бе белязано от напускането на ключов за Академия Левски треньор.

Наставникът на юношите до 17 години в Академия „Левски“ Захари Сираков прие ново предизвикателство в своята кариера. Бившият бранител на „сините“ напусна „Герена“ след впечатляваща серия от 18 поредни победи и пълен актив от точки, при голова разлика 95:4 през този сезон в Елитната юношеска група.

За целия си престой като треньор на юношеските формации на „Левски“ постигна 120 успеха, 2 равенства и 3 загуби, при голова разлика 191:21.

LEVSKI.BG

Вторник двама от считаните за най-големите таланти в академията на „сините“ бяха повикани „на пожар“ в първия тим на 26-кратните шампиони. Това са футболистите от ЛЕВСКИ U17 – Асен Митков и Николай Арахангелов.

Двамата играят като халфове и са изключително важна част от отбора, който доскоро бе воден от Захари Сираков и не е допуснал нито една загуба от началото на сезона.

Не е изключено обещаващите таланти да станат постоянна част от първия тим на „столетниците“.

LEVSKI.BG

През същия ден от Левски излязоха с позиция относно инцидента с техен футболист през уикенда, свързан с неспазване на противоепидемичните и карантинните мерки. Най-вероятно става въпрос за Илия Димитров, който според бивш шеф в ЦСКА е нарушил карантината, излизайки на заведение в Студентски град.

LEVSKI.BG

В сряда 25.11.2020 година БФС взе решение, кога ще бъде изигран мачът между ЦСКА-София и Левски. Това ще стане на 18 декември (петък) от 18:00 часа. Очаква се датата да бъде официализирана от спортно-техническата комисия на БФС. Както е известно двубоят бе отложен заради многото заразени с коронавирус в състава на „сините“.

Футболната централа е взела решение да успее да вмъкне всички отложени мачове в програмата до края на календарната година. Така се очаква изключително сгъстен цикъл за някои клубове, а един от най-засегнатите ще е тима на Берое, тъй като старозагорци имат да изиграят цели 3 отложени мача.

LEVSKI.BG

Същия ден наставникът на Левски Славиша Стоянович излезе с позиция относно появилите се информации за зимна селекция в клуба. Обръщението на сърбина към „сините“ фенове бе публикувано в клубния сайт.

„Левскари, в последните дни се появяват множество спекулации относно селекцията в любимия клуб. В този момент ние не мислим за това. Най-важното за нас като треньорски щаб е футболистите, които бяха под карантина да се възстановят напълно и да започнат нормален тренировъчен процес, както и да запазим здравето на останалите. Предстоят важни мачове до края на годината и трябва да се подготвим на спокойствие за тях“, каза Стоянович чрез сайта на Левски.

LEVSKI.BG

На 26.11.2020 година /четвъртък/ стана ясно, че бразилското крило на Левски Паулиньо е възстановен от своята контузия, която го измъчваше в последните седмици. Кариоката ще бъде на разположение за Славиша Стоянович преди мача с пловдивския Локомотив, който бе отложен за 2-ри декември и се очертава да бъде повторен дебют за треньора на „столетниците“.

Стоянович работи с Паулиньо и при първия си престой на „Герена“. Тогава крилото бе първи избор на треньора. Въпреки моментното състояние на бразилеца, Паулиньо винаги е имал такъв статут на „Герена“.

LEVSKI.BG

Същия ден стана ясно, че помощникът на Славиша Стоянович Енвер Чирич трябва ще се присъедини към тима на Левски идната през седмица. Специалистът бе част от екипа на Стоянович и при предишния му престой на стадион „Георги Аспарухов“. Чирич ще бъде асистент на Стоянович заедно с Живко Миланов и Тодор Симов, които останаха част от екипа.

LEVSKI.BG

Днес тана ясно, че на халфът на Левски Адриан Краев е получил травма, която ще го извади от сметките на старши треньора за две седмици. Следващият мач на Левски по програма е на 2-ри декември, когато те приемат Локомотив Пловдив в отложен мач на стадион „Георги Аспарухов“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук