Още с идването си на „Герена“ и поемането на клуба от неговия мажоритарен собственик към момента Наско Сираков, той даде прогноза, че няма „да бият Левски като тъпан“. Нека погледнем, какво сочи статистиката за този сезон.

„Сините“ са на 9-о място във временното класиране с 15 точки, на 4 от последния Етър. През календарната година Левски записа едва 7 победи във всички турнири. Загубите в този период са значително повече – 15 на брой!

У дома „столетниците“ успяха да победят едва 3 отбора за 12 месеца – Етър с 2:1, ФК ЦСКА 1948 с 3:0 и Локомотив (Пловдив) с 1:0. Другите победи са на чужд терен – 0:4 срещу Монтана, 1:3 срещу Арда и 1:2 срещу Берое. Както и 4:1 при визитата на аматьорския Партизан от Червен бряг за Купата на България. Този мач ще се запомни с това, че нападателят Валери Божинов все пак вкара гол за Левски.

LEVSKI.BG

„Сините“ инкасираха загуба от Локомотив (Пловдив) за Купата – с 0:2. Не успяха да се класират за европейските клубни турнири и заради това всичките останали 14 поражения са за първенство. Първо Славия победи съперника с 2:1 на „Герена“, а след това същото направи и Лудогорец – 1:0. За да дойде нов успех на „белите“ като гости – със същия резултат (2:1). Лудогорец пък разгроми Левски с 3:0 в Разград. А Локомотив (Пловдив) стигна до 2:1 в София.

Андриан Краев / levski.bg
LEVSKI.BG

Новият сезон също не започна по най-добрия начин за Левски – загуба от Берое с 0:2, пак на „Герена“. С пълен актив от точки от този стадион си тръгна и Царско село – 1:0. Ботев надви Левски с 2:1 като домакин, а Славия стигна до трети пореден успех за 2020 – 1:0. Илиян Илиев и неговият Черно море също си тръгнаха доволни от „Герена“ – победа с 2:1. А Лудогорец стигна до ново 1:0, този път в Разград. Арда се включи в списъка с 2:1 в София, а Берое направи „дубъл“ срещу Левски – 2:1 в Стара Загора. За да стигнем до поражението от ЦСКА-София с 0:1 точно в самия край на календарната година.

Левски изпраща тъжна 2020 година като резултати.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук