Мъжкият отбор на волейболния Левски не успя да стигне до успеха в първия си мач след повече от месец. Воденият от Андрей Жеков тим бе близо до обрат при гостуването на „Нефтохимик 2010“, но в крайна сметка отстъпи с 2:3 (13:25, 21:25, 25:22, 25:21, 11:15) след близо 2 ч и 20 мин игра.

Шампионите поведоха след убедителен първи гейм и във втората част продължиха да доминират. При 0:2 „сините“ стабилизираха играта си, но въпреки това домакините имаха превес до средата й. Жеков пусна Стоил Палев на мястото на титулярния разпретелител Владимир Станков. Друг младок – Николай Захариев, пък зае мястото на ветерана Христо Цветанов. Постепенно нашите заиграха малко по-уверено и поведоха в резулта, за да намалят геймовете на 1:2. В четвъртата част бе доста оспорвано, като в края Левски София отново успя да дръпне и стигна до тайбрек. „Нефтохимик 2010“ обаче показа по-стабилна игра и стигна до комфортен аванс (8:4 при смяна на полетата), а първият мачбол дойде при 14:8. Добра серия на сервис на Самуил Вълчинов доведе до три поредни точки, но шампионите взеха своето.Най-резултатен за нашите бе капитанът Боян Йорданов, който записа 19 точки. С 1 по-малко реализира Вълчинов, а по 8 направиха центровете Цветанов и Марк Макгивърн.

„Тази дълга пауза без мачове даде своето отражение и представянето ни показва какво е моментното ни състояние. Започнахме плахо, неубедително, после успяхме да наваксаме, но това не бе достатъчно. Палев се включи добре, тепърва ще анализираме целия мач. Поздравления за „Нефтохимик“, заяви старши треньорът на „сините“.Това бе и последният мач на „Левски София“ за календарната година. Първенството в Суперлигата ще се поднови на 31 януари, а 4 дни по-рано ще са срещите от третия кръг за купата на България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук