Малко след като приключи есенният дял на първенството нашият екип реши да ви предостави актуална информация за това, колко струва отбора на Левски според данните на авторитетния сайт transfermarkt.

Започваме с капитанът на „сините“ Николай Михайлов, който е оценен на 200 000 eвро. Статистиката сочи, че Михайлов е изиграл 15 мача от началото на сезона. Не е бил под рамката на вратата в мача за Купата на България.

LEVSKI.BG

Transfermarkt оценява защитника Алекс Петков на 200 000 евро. Петков е изиграл 12 шампионатни мача и един за Купата на България.

LEVSKI.BG

Следващият футболист попадащ в нашата справка е Ивайло Найденов, който е оценен на 350 000 евро. Десният краен бранител е изиграл 15 шампионатни мача и е отбелязал едно попадение.

LEVSKI.BG

Следващият защитник на Левски Живко Атанасов е оценен на 300 000 евро. Атанасов е изиграл 14 шампионатни мача през този сезон и е реализирал едно попадение.

LEVSKI.BG

Френският бранител на „столетниците“ Тома Даске е оценен на 325 000 евро. Даске е изиграл 15 шампионатни двубоя и един за Купата на България.

LEVSKI.BG

Левият бек на „сините“ Матео Стаматов е оценен на 150 000 евро. Крайният бранител е изиграл за своя отбор 11 шампионатни мача и един такъв за Купата на България.

LEVSKI.BG

Дефанзивният полузащитник на Левски Мартин Райнов е оценен на 600 000 евро. След завръщането си на „Герена“ Райнов е изиграл 8 шампионатни мача и е отбелязал един гол.

LEVSKI.BG

Юношата на Левски Илия Юруков е оценен на 300 000 евро. Халфът е изиграл 10 шампионатни мача през този сезон.

LEVSKI.BG

Лявото крило на „сините“ Паулиньо е оценен на 1 000 000 евро. Кариоката е изиграл 14 шампионатни двубоя и е реализирал 4 попадения през настоящата кампания.

LEVSKI.BG

Здравко Димитров е оценен на 250 000 евро. Крилото на „столетниците“ е изиграл 12 шампионатни и един турнирен двубои. Отбелязал е едно попадение в турнира за Купата на България.

LEVSKI.BG

Полузащитникът Симеон Славчев е оценен на 300 000 евро. Поради лошия късмет Славчев е непрекъснато преследван от контузии през този сезон и е изиграл едва две срещи за своя отбор.

LEVSKI.BG

Единият от близнаците Радослав Цонев е оценен на 250 000 евро. Както на всички е ясно, братята нямаха никакъв късмет след завръщането си у дома, защото и двамата получиха сходни травми и бяха оперирани. Радослав изигра едва два мача за своя отбор.

Борислав Цонев пък е оценен на 500 000 евро. След завръщането си на стадион „Георги Аспарухов“ Цонев се превърна във водеща фигура за своя отбор, но малшанс го лиши от възможността да размахва диригетнска палка в отбора на сърцето си и той бе контузен трайно. Той изигра 4 мача, в които отбеляза 4 гола, което го прави голмайстор на отбора към този момент, заедно с Паулиньо, който също има 4 попадения.

LEVSKI.BG

Атакуващият полузащитник на „сините“ Андриан Краев е оценен на 150 000 евро. Андриан беше трансфериран в Левски от втородивизионния Хебър и даде заявка за титуляр, но след това беше контузен и успя да изиграе едва 4 срещи за полусезона.

Андриан Краев / levski.bg
LEVSKI.BG

Един от най-обещаващите таланти на Академия Левски Марин Петков е оценен на 100 000 евро. Поради текущата обстановка с пандемията Петков не може да играе, тъй като все още не е пълнолетен и има изиграни едва 4 шампионатни двубоя и един за Купата на България.

LEVSKI.BG

Нападателят Мартин Петков е оценен на 200 000 евро. Нападателят е изиграл 6 шампионатни двубоя и 1 мач за Купата на България, в който е отбелязал едно попадение.

LEVSKI.BG

Лявото крило на „сините“ и продукт на школата на Левски Патрик-Габриел Галчев е оценен на 100 000 евро. Галчев е изиграл през този сезон 5 шампионатни двубоя и един турнирен. Със сърцатата си игра младата „синя“ надежда успя да спечели доверието на феновете и започна да се превръща в техен любимец.

LEVSKI.BG

Завърналият се на „Герена“ под наем от португалския отбор Фейрензе Стивън Петков е оценен на 300 000 евро. Нападателят не получи много шансове през този полусезон и е изиграл едва 8 срещи в Първа лига и една в турнира за Купата на България.

Дясното крило на Левски Насиру Мохамед е оценен на 200 000 евро. Насиру е изиграл през тази кампания 11 двубоя за първенство, в които е отбелязал едно попадение. Беше титуляр и в мача за Купата на България срещу Партизан – Червен бряг.

LEVSKI.BG

Таранът на „сините“ Валери Божинов е оценен на 200 000 евро. След завръщането си у дома Валери не получава много шансове за изяви и е изиграл 3 двубоя за първенство и един турнирен двубой, в който отбеляза и единствнеото си попадение за сезона.

LEVSKI.BG

Острието на „сините“ Найджъл Робърта е оценен на 1 300 000 евро. Това го прави най-скъпият играч в отбора на Левски. Този сезон нидерландецът не е толкова ефективен пред гола и има едва две попадения в 13 двубоя.

LEVSKI.BG

Вторият вратар на „столетниците“ Николай Кръстев е оценен на 100 000 евро. Кръстев е резерва на „синия“ капитан през този сезон и е изиграл едва два двубоя под рамката на вратата, единият от които е в турнира за Купата на България.

LEVSKI.BG

Сумарно към този момент оценката на целия отбор на Левски е 7 375 000 евро. Като най-конвертируемите футболисти са Найджъл Робърта 1,3 милиона евро, Паулиньо 1 милион евро и Мартин Райнов, който е оценен на 600 000 евро.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук