Реализираме тази рубрика благодарение на InStat – една от най-големите платформи за футболна статистика в света.

Ще Ви покажем кръг по кръг най-добре представилите се футболисти на Левски през този сезон.

Странно или не, в първия кръг на efbet Лига нито един от играчите на „столетниците“ не бе отличен с висок индекс и съответно дори не попадна в идеалния отбор на кръга. Припомняме на нашите читатели, че в този кръг Левски прие Берое на стадион „Георги Аспарухов“ и загуби с 0:2 у дома.

Втория кръг Левски гостува на Арда в Кърджали. Оттам „сините“ си тръгнаха с точка, завършвайки 1:1, но нито един футболист от отбора на 26-кратните шампиони не успя да впечатли с показатели и не попадна в отбора на кръга, нито изпъкна с показатели според Instat.

Третият кръг не беше добър за отбора на Левски. „Сините“ отстъпиха с 0:1 на Царско село у дома, но най-интересното за този мач е, че най-добре представилият се футболист според статистиката, предоставена ни от Instat, е Орлин Старокин със Instat Index 285, който е най-висок от всички на взелите участие в този двубой. Старокин игра в този мач като десен бек. Той направи 86% точни пасове, 1 ключово отиграване, 89% спечелени единоборства и 5 пресечени паса.

В четвърти кръг на efbet Лига Левски гостува на Монтана и победи с 4:0. Над всички в този двубой беше Живко Атанасов с Instat Index 310. Защитникът на Левски направи една асистенция и направи 79% точни пасове. Спечели 83% от единоборствата и пресече 8 паса. Живко Атанасов влезе в идеалната единадесеторка на кръга, заедно със Стайн Спиерингс, който отбеляза два гола във вратата на Монтана и събра Instat Index 308.

LEVSKI.BG

Пети кръг Левски прие Етър и надделя в този мач с 2:1. Отново над всички в този мач беше Живко Атанасов, който събра Instat Index 313. Защитникът на „сините“ отбеляза първия гол в мача след изпълнение на ъглов удар. 90% от пасовете му бяха точни. Спечели 80% от единоборствата и пресече 8 паса на противниковите играчи. Безусловно Живко Атанасов влезе в идеалния отбор на Instat за този кръг. Компания в идеалната единайсеторка му прави още Стайн Спиерингс с Instat Index 286. В този кръг в идеалния отбор влиза и Борислав Цонев, който направи своя дебют и отбеляза гол от пряк свободен удар, като събра Instat Index 293.

Шести кръг Левски прие ЦСКА 1948 и ги разгроми с 3:0 на „Герена“. Над всички в този мач беше Стайн Спиерингс. Нидерландецът събра Instat Index 335. Халфът направи една асистенция и спечели 72% от единоборствата. 89% от пасовете му бяха точни и направи 100% успешни дрибли. Това веднага му отреди място в идеалния отбор на Instat за шестия кръг. Компания на Спиерингс в този кръг прави и крилото на Левски Мохамед Насиру, който в този кръг той започна като титуляр и събра Instat Index 319.

LEVSKI.BG

Седми кръг Левски гостува на Ботев в Пловдив на базата в кв. Коматево и загуби с 1:2. В този двубой Борислав Цонев влезе в идеалния отбор на 7. кръг, събирайки Instat Index 342. Халфът на „сините“ отбеляза гол от дузпа.

Осми кръг Левски прие отбора на Ботев (Враца) на стадион „Георги Аспарухов“ в едно безлично реми, завършвайки 0:0. В този мач над всички играчи, участвали в двубоя, беше Ивайло Найденов. Защитникът на Левски събра Instat Index 296. Той направи 83% точни пасове и спечели 87% от единоборствата. 75% от дриблите му бяха успешни и пресечени 7 паса. Представянето на Найденов му отреди класиране в идеалния отбор на кръга на Instat.

LEVSKI.BG

Девети кръг „сините“ гостуваха на стадиона в кв. „Овча купел“ и отстъпиха на Славия с 0:1. Логично в този кръг нито един от играчите на Левски не попадна в идеалния отбор на кръга според Instat.

Десети кръг Левски прие Черно море у дома и отстъпи с 1:2, въпреки че гостита играха едно полувреме с играч по-малко. Пореден кръг нито един от играчите на „столетниците“ не попадна в идеалния отбор на Instat, нито пък беше отличен индивидуално.

Единадесети кръг Левски гостува на Лудогорец в Разград. „Сините“ загубиха от разградчани с 0:1. В този кръг нито един от играчите на Левски не попадна в идеалния отбор нa Instat, нито пък беше отличен индивидуално за играч на мача.

Дванадесети кръг Левски отложи мача си с Локомотив (Пд), който по-късно спечели с 1:0 при завръщането на Славиша Стоянович начело на отбора като треньор. Единственото попадение в мача реализира Найджъл Робърта 36-та минута. В този мач обаче липсват показателите на Instat поради неговото отлагане.

За 13-ти и 14-ти кръг също липсват показателите от платформата Instat, тъй като те отново бяха отложени и играни на други дати.

Петнадесети кръг Левски прие Арда на стадион „Георги Аспарухов“ и отстъпи с 1:2. В отбора на кръга на Instat не попадна нито един от играчите на Левски и никой не бе отличен индивидуално.

Шестнадесети кръг Левски не успя да победи Царско село и завърши 2:2 като гост на „царете“. Статистика от Instat липсва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук