Волейболистите на Левски надиграха ЦСКА с 3:2 (25:20, 23:25, 23:25, 25:13, 15:7) в мач от осми кръг на Суперлигата при мъжете.  Така „сините“ записаха трета победа в шампионата, като с две загуби и 9 точки заемат четвърто място във временното класиране. Тимът на ЦСКА пък отбеляза трета загуба досега, като с 1 спечелена точка се намира на седма позиция в таблицата.

Двубоят напълно оправда очакванията за вечно дерби, като се получи оспорвана битка, с много обрати и интрига. И двата тима се бориха, като първите три гейма бяха много равностойни, а четвъртият бе пълен разгром в полза за Левски.

В първата част разликата настъпи при след равенството 14:14, след което домакините се откъснаха с две точки и поведоха с 16:14. До двадесета точка те съхраниха това минимално предимство, след което единичен блок на Владимир Станков увеличи преднината с още една точка. Сините набраха инерция и направиха точкова серия, като затвориха гейма с 25:20.

Това обаче само амбицира младият състав на ЦСКА, който показа потенциал, характер и мотивация за успех. В следващите два гейма „червените“ имаха по-добра организация на играта, по-добра ефективност в нападение, а младите нападатели Димитър Димитров и Георги Татаров бяха водеща фигури за успешното представяне. Червените се наложиха в решителните минути на геймовете и поведоха с 2:1 гейма.

В този момент, пред опасността да останат само с един спечелен гейм, „сините“ се активизираха отново и показаха своята класа. Четвъртата част бе истински обрат, в който левскарите направо сразиха съперника си и поведоха с непреодолимото 17:6. Старши-треньорът Сашо Попов извади основния си състав с надеждата да го съхнали за идващия тайбрек, като пусна в игра останалите състезатели Армейците не успяха да излязат от това положение и загубиха гейма на едва 13 точки.

В петата решителна част възходящата линия на домакините се запази и те поведоха с 3:0 и 8:4. До края на тайбрека Левски не допусна повече обрати, показа стабилно посрещане, а влизането на Самуил Вълчинов, който не започна титуляр, но получи възможност за изява и я оправда напълно, бе с основен принос за обрата. Левски спечели гейма с разлика (15:7), като триумфира с крайната победа.

Стартови състави:

Левски София: Владимир Станков, Боян Йорданов, Александър Николов, Гордан Люцканов, Христо Цветанов, Марк МакГивърн, Владислав Иванов-либеро

ЦСКА: Делчо Раев, Димитър Димитров, Георги Татаров, Мартин Павлов, Красимир Георгиев, Андрей Христов, Кристиян Петров-либеро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук