Предлагаме на вашето внимание индивидуалните оценки на играчите на Левски в 1/8 финала за Купата на България с Берое. Ето какво сочи справката на нашия екип (оценките са по десетобалната система):

Звонимир Микулич – оценка 7.1

Звонимир се настани трайно на мястото на Ники Михайлов и до момента доказва защо е правилният избор. Ако не беше дузпата, за която той нямаше вина, хърватинът щеше да запише 4-та поредна суха мрежа и да счупи още един рекорд.

LEVSKI.BG

Драган Михайлович – оценка 7.4

Доста силен мач за новия десен бранител на Левски. С леки изключения през първото полувреме, когато Крум Стоянов успя да пробие 1-2 пъти през Михайлович, швейцарецът беше безупречен. Изключително активен и при изнасянето на топката, Драган беше човекът, който играеше с топката най-много от всички. Понрави се с включванията и грамотната игра с топка.

Ребин Сулака – оценка 6.6

Иракчанинът се превръща в константа в състава на Левски. 4-ти мач подред Ребин е с основна заслуга за доброто представяне на защитата на тима. Премерен и хладнокръвен в отиграванията си и в този мач, Сулака донякъде успя да неутрализира звездата на гостите Мартин Камбуров. С леки забележки към играта му през второто полувреме, срещу най-добрия футболист на Берое през този мач – Гаел Макута.

Начо Монславе – оценка 7.0

Начо застъпи доста стабилно в днешния двубой като партньор на Сулака. Ще трябва време за да се обиграят като централна двойка, но изглежда, че испанецът притежава нужните качества. Монсалве стоеше солидно в отбраната на сините. Без излишни рискове, с точни и временни намеси, Начо Монсалве засега изглежда по-добрата опция от Живко Атанасов.

Файсал Рерас – оценка 2.5

Рерас направи всички необходимо Левски да загуби тази среща. За щастие „усилията му“ не се увенчаха с успех. Файсал се представи повече от трагично, направи грешка, подхождаща на дете, което тепърва започва да се занимава с футбол за дузпата. Не се задоволи само с това, а и сгреши всичко, което можеше. Допусна множество пробиви през зоната си и е чисто чудо, че Берое не успя да реализира още попадения благодарение на мароканеца. Често се включваше в атака, но в почти всички ситуации, създаде контраатаки с изключително необмислени подавания към центъра. Трудно можеше да се представи по-зле.

Тома Даске – оценка 6.1

Пореден мач, в който остана загадка защо Славиша продължава да мъчи Даске като дефанзивен полузащитник. Тома Даске се опитваше да пресира, но в повечето случаи закъсняваше и направи няколко излишни нарушения. С топката в крак изглеждаше муден и не особено креативен. Все пак днес действаше една идея по-сигурно и не грешеше много подавания.

LEVSKI.BG

Мартин Райнов – оценка 7.5

Най-после синият капитан започна да прави това, за което беше привлечен на Герена преди време. Мартин показа защо беше толкова желан от тогавашното ръководство на Левски. С играта си днес Райнов вдъхваше увереност на всички свои съотборници. Габровецът на няколко пъти успя да съхрани топката под сериозна преса и да организира добри атаки за отбора си. Често влизаше в единоборства и спечели доста от тях. Може би за първи път видяхме от него, че умее да организира цялостно визията на отбора и да действа креативно на моменти. С представяния като днешното, Райнов показва защо има честа да носи капитанската лента в Левски, а защо да не си възвърне и мястото в националния отбор.

Ивайло Найденов – оценка 4.4

За жалост поредно разочароващо представяне за продукта на академията на Левски. Найденов изглеждаше доста объркан в новата позиция на която беше поставен – десен полузащитник. След като 2 години Ивайло изпитва затруднения по десния фланг на защитата, днес бе изпробван и изнесен малко по-напред, но стана ясно ,че и това не е позицията на която той може да бъде максимално полезен. По презумпция централен полузащитник, Найденов е поставян на всички други постове, освен на стандартната си такава, до момента без успех. Освен тактическите и техническите грешки, Найденов изглеждаше доста плах и несигурен психически. След всяко грешно отиграване навеждаше глава и се извиняваше на съотборниците си, което е атестат, че в момента синият юноша не е особено сигурен в себе си. Жалко, че положението ,което се откри пред него не се превърна в гол, за да възвърне самочувствието си.

LEVSKI.BG

Илия Юруков – оценка 7.4

Абсолютно прераждане през второто полувреме за друг от младите надежди за Левски. След сравнително тиха първа част, Илия излезе пределно мотивиран и концентриран за второто полувреме на срещата. През втората част, Юруков се представи чудесно, като успя да сътвори всичко, което може да се иска от него. Спечели дузпа, участваше много по-активно в разиграването и не изгуби топката нито веднъж. С представяне като това, Илия най-после може да претендира по-сериозно за титулярно място в състава.

Мартин Петков – оценка 6.9

Въпреки че не успя да се разпише или асистира, младият талант на сините се понрави най-вече с хъса и агресията, която ни предостави. Въпреки че сгреши в някои ситуации, Мартин Петков не се свенеше да тръгва смело с топката на дрибъл срещу опонентите си. Действа завидно смело спрямо годините си. Петков не спираше да пресира противника през целия мач. Зареден със сериозно желание да впечатли, Петков търсеше топката постоянно и се стараеше да участва във всяка атака. Успяваше да освободи пространства и за партньора си в атака, като блокира съперниците си. Непримиримото поведение, което 18 годишният Петков демонстрира днес със сигурност е нещо, от което Левски има нужда и е похвално, че един футболист на една толкова крехка възраст е носителят на тази искра, позабравена от играчите в последните мачове.

Найджъл Робърта – оценка 9.5

Абсолютният “Man of The Match”. Най-после Робърта показа защо е толкова високо ценен в Левски. В този двубой Найджъл доказа, че слуховете около негов трансфер не му се отразяват негативно и той предостави най-доброто от себе си. Може би най-добрият мач за Робърта откакто е в отбора, синият таран тотално отказа противниковия отбор на Берое. Освен с хеттрик синият таран тотално отказа съперниците си като класата му си личеше във всяко едно отиграване. Перфектното изпълнение на пряк свободен удар, безупречната дузпа и хладнокръвното завършване в края бяха само акцентите върху цялостното представяне на синята звезда днес. След като в предишните срещи, Робърта се стара , но не успя да се разпише, сега успя по най-добрия начин да затвори устите на критиците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук