Мъжкият отбор на „Левски София“ приключи участието си в Суперлигата. „Сините“ изиграха много добър мач, но в крайна сметка загубиха с 2:3 (24:26, 25:23, 21:25, 25:23, 11:15) при гостуването на „Нефтохимик“. Воденият от Андрей Жеков тим отстъпи с 0:3 като домакин и с 0:2 победи приключва в Winbet 1/2-финалите.

При класиране на „Хебър“ за финала, „Левски София“ ще заеме 3-ото място в крайното класиране. Днес Жеков заложи на Владимир Станков, Боян Йорданов, Александър Николови, Самуил Вълчинов, Христо Цветанов, Марк Макгивърн и Владислав Иванов (либеро). Още от началото „сините“ поведоха и през целия гейм поддържаха добър аванс. В края обаче домакините успяха да ни „излъжат“ и поведоха с 1:0.

Шампионите на свой ред започнаха да диктуват играта и натрупаха преднина. „Левски София“ обаче не се предаде и на свой ред успя да обърне резултата, за да изравни. В третата част обаче играчите на Николай Желязков доминираха изцяло и без особени проблеми излязоха отново напред. Изправени до стената „сините“ волейболисти не се предадоха и с много воля пратиха мача в тайбрек.Решителната част бе напълно равностойна до 6:6, но след това „Нефтохимик“ успя да пречупи съпротивата ни и заслужено стигна до победата.Най-резултатен в мача бе Боян Йорданов, който направи 22 точки. Александър Николов направи 14, а Самуил Вълчинов записа 10. За Николов това със сигурност бе последен мач на този етап от кариерата му с екипа на мъжкия тим.

От есента 17-годишният посрещач ще учи и ще играе за американския университет „Лонг Бийч“.“Нефтохимик“ отново доминира напълно на блок, където постигна 14 срещу едва 4 директни точки. Домакините бяха безкомпромисни и на сервис със своите 12 аса (4 за нашите).Въпреки отпадането си, мъжкият отбор постигна най-доброто си представяне в Суперлигата за съвременната история на клуба. „Левски София“ завърши на 2-о място в редовния сезон.Поздравления за упоритата работа на състезателите и треньорите!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук