Левски Лукойл постави успешно начало на втория кръг в плейофите на НБЛ. Селекцията на Константин Папазов се наложи над Балкан Ботевград с 80-70 в първата среща от полуфиналната фаза. Мачът в зала „Универсиада“ премина през множество амплитуди, но силното начало на последната четвърт в полза на столичани подсигури техния триумф. Извън състава на столичани бе Ракуан Мичъл, докато Йовица Арсич не можеше отново да разчита на Сияни Чеймбърс.

По този начин Левски поведе с 1-0 победи в серията. Вторият мач между двата отбора ще бъде на 6 юни (четвъртък) в София.

Домакините първи намериха верния ритъм в откриващите минути и това се оказа напълно достатъчно да вземат нещата в свои ръце, като ключова роля имаха Чавдар Костов, Данило Тасич и Кийт Бенсън. Индивидуалната класа на Димитър Димитров, Давонтей Джордан и Тауан Ейджи направи така, че гостите да докарат нещата до равенство. Все пак тройка на Станимир Маринов във финалните акорди на откриващата част помогна на ботевградчани да се оттеглят с точка аванс.

„Сините“ промениха значително своето отношение в дефанзивен план през следващия период и сътвориха бърза серия от 16-5, извършена от Тайрън Брейзълтън, Тасич, Захариев и Бенсън, за да си осигурят двуцифрен актив. Епизодични изяви на Божидар Аврамов, Крис Минков и Димитров се опитаха да събудят до известна степен редиците на „зелените“, но кош и фаул на Райън Райт фиксираха 43-31 в полза на столичани на полувремето.

След прекъсването четвъртфиналистът във ФИБА Къп излезе коренно променен и развоят на събитията придоби съвсем различен вид, с което резултатът бе обърнат с помощта на Дарко Балабан, Аврамов и Джордан. Тасич, Захариев и Райт върнаха за кратко водачеството на носителя на Суперкупата на България. В този момент Аврамов, Минков и Ейжди реагираха, за да изстрелят тима от Ботевград с 3 точки в края на третата десетка.

Венцислав Петков и Захариев дадоха тон на Левски, който още в началото на заключителната четвърт намери начин да си върне двуцифрената преднина, повеждайки с 10 точки. Впоследствие Минков, Маринов и Балабан отговориха и върнаха надеждите за обрат на Балкан, но епизодични изяви на Йордан Минчев, Захариев и Бенсън всяха спокойствие на отбора от София и подпечатаха победата му.

Христо Захариев и Кийт Бенсън дадоха криле на победителите с по 14 точки, като първият записа 7 борби, докато вторият приключи с 8 овладени под двата коша топки. Данило Тасич ги последва с 13 и 6 овладени под двата коша топки, Венцислав Петков вкара 12.

Божидар Аврамов и Давонтей Джордан отговориха с по 14 точки за ботевградчани, като първият остави срещу името си 6 борби, а вторият се отличи със 7 асистенции. Димитър Димитров реализира 11 точки.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ-БАЛКАН БОТЕВГРАД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук