Левски Лукойл направи още една решителна крачка към титлата в НБЛ. Селекцията на Константин Папазов се наложи над Рилски спортист с 87-79 във втората среща от финалите, изиграна в „Арена Самоков“. „Сините „ държаха инициативата в свои ръце през по-голямата част от мача и това им стигна да се докопат до важния триумф. По този начин Левски поведе с 2-0 победи срещу играчите, водени от Людмил Хаджисотиров.

Серията се мести в София. Първата среща ще бъде на 24 май (понеделник) в зала „Универсиада“.

Солови акции на Кийт Бенсън и Таръйн Брейзълтън дадоха тон на гостите в началните минути, като това се оказа напълно достатъчно да се настанят на лидерската позиция. Домакините не се примириха със ситуацията и намериха отговор чрез Златин Георгиев и Николас Карвачо, за да се докопат до равенството. Така след 10 минути игра светлинното табло светеше при 20-20.

Интригата се заплете още повече във втората десетка и смяната на водачеството преобладаваше, както и агресивната игра в дефанзивен план. Алекс Симеонов и Тихомир Желев влязоха в ролята на лидери за самоковци, докато от другата страна отговорността падна върху плещите на Чавдар Костов, Данило Тасич, Бенсън и Брейзълтън. В този момент Тасич изцяло взе нещата в свои ръце и демонстрира своя арсенал, изстрелвайки „сините“ с 6 точки на полувремето.

В началото на второто полувреме Костов, Тасич и Брейзълтън дадоха допълнителен импулс на столичани, които се намираха в по-добра изходна позиция и продължиха да се чувстват по-комфортно на паркета. Карвачо собственоръчно даде надежди за обрат на „скиорите“ и възстанови паритета. Драмата бе пълна, но във финалните акорди на третата част тройка на Брейзълтън изведе носителя на Суперкупата на България с точка напред.

Силно включване на Йордан Минчев вдъхна живот на отбора от София в дебютните минути на заключителната четвърт и му осигури допълнително спокойствие. Към него се присъедини още Тасич и Левски погледна смело към триумфа, повеждайки с 11 точки. Рилецо срещаше изключително много трудности, особено в нападение. Златин Георгиев се опита да поведе тима от Самоков към обрата, но два коша на Бенсън оставиха победата в лагера на гостите.

Тайрън Брейзълтън се открои за победителите с 20 точки и 6 асистенции. Данило Тасич допринесе за успеха с 19 точки, 13 борби и 5 завършващи подавания. Кийт Бенсън реализира 16, по 12 имат Чавдар Костов и Йордан Минчев, който остави на сметката си и овладени под двата коша топки.

Николас Карвачо отвърна за Рилски с 22 точки и 8 борби. Златин Георгиев наниза 17Тихомир Желев отбеляза 12, включително и 4 тройки.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ-ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук