Потенциалният нов собственик на футболния Левски – Джоузеф Диксън, е гарантирал само устно пред Надзорния и Управителния съвет на клуба, че притежава нужните средства, за да придобие дружеството и да може да го издържа. Това обяви в членът на двете управителни институции на стадион „Георги Аспарухов“ Петър Ганев пред bTV. 

„Винаги описваме някакво бъдеще: 200-250 млн., нов стадион… Гледаме твърде далеч. Има конкретни стъпки, които трябва да се случат в момента. Футболният отбор започва подготовка през следващата седмица и трябва да има яснота как го прави. Другото, което е важно, е че има конкретни правни и финансови неща, за да има сделка. Трябва да има регистрирана компания в САЩ. До колкото знам, тя ще е във Флорида. Трябва да има новорегистрирана компания в България. Капиталът на тази компания трябва да бъде няколко милиона. Такава е заявката. Докато тези неща не се случат, не може да има сделка. Те стоят преди тези 250 млн. и плана за инвестиция в стадиона.“, заяви Ганев.

„Страни по сделката са Джоузеф Диксън и Наско Сираков. Тя касае собствеността, а не едно или друго решение на Управителния или Надзорния съвет. Той предостави в устна форма гаранция на тази среща, която продължи около 2 часа. Конкретни гаранции не съм виждал. Имаме заявка от разговор с Наско Сираков, че ще бъдем запознати с такива гаранции, ако ги е предоставил. Ако ги е предоставил, то е в последните 1-2 дни, тъй като в началото на седмицата нямаше предоставени документи. Хората трябва да разграничат двете неща. Едното е гаранция, ангажимент, че при тези и тези условия и смяна на собствеността ще се инвестира в нов стадион, спортна инфраструктура, мол. Другото е, когато трябва да покажеш самоучастие. Не може да вземеш най-големия клуб в страната, най-големия спортен бранд само с обещанието, че ще инвестираш. На фона на текущите задължения, които има клуба, трябва да влезеш с определени финанси, за да може да стартираш по един нормален начин. Иначе няма причина да прибягваме до тази сделка. Това, което трябва да следим, е има ли го финансовия ресурс, който да влезе в клуба, за да се платят тези задължения. Той трябва да влезе по сметка.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук