Днес от 18:45 часа Ботев (Враца) приема Левски в шампионатен двубой от втория кръг на първенството. Двубой, който по принцип е чакан с голям интерес от местните фенове. Те обаче рискуват да получат топлинен удар, ако са на трибуните на стадион „Христо Ботев“, като същото важи и за футболистите. Причината – Спортно-техническата комисия към БФС отказа да измести срещата за по-късен час, въпреки желанието на двата клуба. Синоптиците от доста време алармират, че през уикенда ни чакат рекордни температури. Във футболната централа обаче това явно са подробности, които не ги вълнуват. Затова ще си изпатят и други тимове…

Едно е сигурно днес. Високите температури със сигурност ще повлияят на качеството на двубоя.

Левски стъпи накриво в дебюта, при това у дома. „Столетниците“ успяха да поведат на Славия, но в крайна сметка „белите“ направиха обрат и записаха победа на „Герена“. Това ясно показа, че и през тази кампания трудностите ще изобилстват и трябва да бъдат преодолявани с много воля.

Домакините в днешната среща Ботев започнаха сезона с 0:0 срещу евроучастника Арда (Кърджали). За мнозина този резултат бе доста изненадващ, тъй като очкаванията преди началото на първенството бяха, че врачани едва ли не ще са „брашненият чувал на първенството“ и са сигурен изпадащ. Очевидно обаче Даниел Моралес е успял да сглоби млад състав, който знае как да се бори за място под слънцето.

Във Враца наставникът на Левски Живко Миланов ще може да разчита на двама нови футболисти. Той ще се възползва от услугите им и ще ги пусне в игра от първата минута на мача. Завръщането на Николай Михайлов не оставя никакви съмнения, че той ще застане на вратата на „сините“ и ще изведе отбора с капитанската лента. Михайлов заяви в интервю за клубната телевизия, че се намира в най-добрата си форма от 4 сезона насам. Той ще измести 16-годишния ученик Пламен Андреев. След като изкара един сезон в Шарлероа, на левия фланг в синята защита ще се завърне Иван Горанов. Горанов не пази добри спомени от престоя си в Белгия, тъй като не успя да се наложи в отбора си, а сега се завръща на „Герена“ в опит за рестарт на своята кариера. В сърцето на отбраната ще действат Георги Александров (20 г.) и кипърецът Христос Шелис (21 г.). Десен бек се очаква да започне Ивайло Найденов (23 г.), а на пейката ще остане Патрик-Габриел Галчев (20 г.). Големият отсъстващ за двубоя е капитанът Радослав Цонев, който е контузен. Това означава, че в халфовата линия ще си партнират брат му Борислав Цонев (б.а. – срещу Славия започна като фалшива деветка) и Симеон Славчев. Пред тях ще е 17-годишният Марин Петков. По крилата ще оперират Билал Бари и Здравко Димитров, а на върха на атаката ще застане Mapтин Петков.

Ако Левски иска този сезон да бъде по-добър от предходния, в който бяха изпочупени куп антирекорди, то трябва да започне да печели. Днес е удобен момент за взимането на първи 3 точки. Очаква се „сините“ да започнат офанзивно и в опит да притиснат съперника и да открият.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ: Михайлов, Горанов, Александров, Шелис, Найденов, Славчев, Б. Цонев, Димитров, Марин Петков, Бари, Мартин Петков

Резерви: Андреев, Галчев, Хубчев, Стоянов, Митков, Краев, Божинов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук