След контролата на Левски със „Струмска слава“ треньорът на „сините“ беше сериозно обезпокоен за предстоящия мач с Локомотив СФ с оглед играта, показана от неговия тим. Софийското дерби се очертаваше като изключително важен мач не само заради паузата от близо 7 години без футболна среща между двата тима, но и заради очакванията и на феновете, и на ръководството на Левски за задължителна победа в мач от първенството.

LEVSKI.BG

В самото начало на мача тревогите на Мъри Стоилов се оказаха основателни, след като в 90-тата секунда Октавио откри резултата за „железничарите“, след преодоляване на „синята“ защита. Мачът продължи под пълния контрол на тима от „Надежда“, като само късметът попречи на „червено-черните“ да решат мача в своя полза още през първото полувреме. В 30-тата минута нападателят Билал Бари, към когото отношението на сините фенове е на двата полюса, след прекрасно разиграна и доведена до наказателното поле топка, отново се размина с очертанията на врата и отново изкара на преден план въпроса „Защо Мъри Стоилов продължава да му гласува доверие?“. Но през това време Левски сякаш намери своя стил и ритъм на игра и мачът се пренесе повече в половината на Локо СФ, които обаче показаха добра игра в защита и все още пазеха „чиста“ своята врата, изключително добре пазена от вратаря Александър Любенов. В 37-мата минута, окопитването на Левски даде своя резултат с гола на Здравко Димитров, който постъпи спортсменски, като не се отдаде на бурна радст след гола, бидейки бивш футболист на Локо СФ.

LEVSKI.BG

През второто полувреме отборът на народа обърна изцяло мача и като игра, и като резултат с първото попадение в мач от първенството на Билал Бари. Един от най-инфарктните моменти за всички фенове на Левски може би беше отсъдената за Локо дузпа заради игра с ръка на Драган Михайлович, щателно прегледана от ВАР, която вратарят Николай Михайлов безапелационно улови. Към края на мача отново отборът с повече владение над топката беше Локомотив, но точно това беше моментът, в който се видя и резултат от работата на Мъри Стоилов във фаза защита, до скоро най-слабото звено в отбора на „сините“. В крайна сметка така чаканата и жадувана победа на Левски е факт, за радост и на феновете, и на ръководството. Като цяло за мача можем да кажем, че „железничарите“ от „Надежда“ излязоха с хъс и агресия, показаха идейност и добре свършена работа. „Сините“ от „Герена“ продължават да показват надграждане в правилната посока. Добър и коректен мач, спортсменска игра и отношение между футболистите се виждаше през всичките 96 минути.

LEVSKI.BG

На това истински приятно футболно представление липсваше само едно – присъствието на феновете. Жалко е, че публиката и на двата отбора не беше с тях, не беше част от това, което показаха и не можа да даде на живо своята оценка за добре свършената работа. Екипът на Gerena.bg застава зад апела на спортните журналисти в България и призовава управленците да отворят стадионите!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук