Левски разпиля Черно море. Чавдар Костов над всички (ВИДЕО)

Левски триумфира за трети пореден и общо четвърти път в НБЛ. Действащите шампиони се наложиха над Черно море Тича със 101-72 в изтеглена среща от десетия кръг. В зала „Христо Борисов“ баскетболистите на Константин Папазов убиха интригата още в средата на втората част и направиха така, че играчите на Даниел Клечков да загубят за четвърти последователен път в българския елит. От групата на „сините“ отсъстваха Николай Михайлов, Милен Захариев и Мартин Петров.

Столичани имат на сметката си и една загуба, както и мач по-малко, а „моряците“ разполагат с един успех и пет поражения. На 17 ноември (сряда) Левски ще гостува на Шумен в отложен двубой от четвъртия кръг, докато на 4 декември Черно море ще бъде гост на Академик Пловдив.

Интригата настъпи с пълна сила още в началните минути, когато двата отбора се надпреварваха да си разменят успешни стрелби. Цветомир Куртев, Мартин Коцев и Веселин Георгиев показаха какво могат в офанзивен план за домакините, докато от другата страна Чавдар Костов, Ивица Радич и Марио Литъл. Впоследствие точните попадения на Венцислав Перков, Иладжа Митру-Лонг и Костов развалиха за момент статуквото и позволиха на гостите да се оттеглят с 6 точки след 10 минути игра.

„Сините“ продължиха да бъдат по-настоятелни в следващата четвърт и за кратък период от време авансът им набъбна до двуцифрени изражения, като за това се погрижи точният мерник на Петков и Митру-Лонг. Венелин Христов и Коцев направиха всичко възможно да задържат „моряците“ в играта, но Радич се развихри и почти собственоръчно изстреля столичани при 50-33.

На старта на второто полувреме ефективността в офанзивен план намаля драстично и за двата тима. Все пак силните изяви на Костов, Петков, Радич и Митру-Лонг осигуриха възможността на столичани да дишат достатъчно спокойно и да си осигурят разлика от 17 точки в края на третата десетка. В последната част отборът от столицата не намали оборотите и доигра спокойно срещата.

Чавдар Костов поведе победителите с 22 точки, Ивица Радич го последва с 21 и 11 борби. Венцисалв Петков записа 18 и асистенции, Илайджа Митру-Лонг добави 14 и завършващи подавания. Цветомир Чернокожев записа 12 и 10 овладени под двата ринга топки.

Веселин Георгиев и Михаил Молдов станаха най-резултатни с по 12 точки. По 10 добавиха Венелин Христов, Мартин Тодоров и Мартин Коцев, който записа и борби.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА-ЛЕВСКИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук