Левски завърши наравно в предпоследната си контрола от лагера в Турция. „Сините“ не се дадоха на украинския гранд Динамо Киев, завършвайки 1:1. Освен това,възпитаниците на Станимир Стоилов могат да съжаляват, че не стигнаха до обрат. Украинците поведоха, Левски изравни, след което имаше две отлични възможности и за второ попадение, от които обаче не се възползва. Гол на Каап пък бе отменен.

Левски можеше да поведе след по-малко от 60 секунди игра. Марин Петков и Филип Кръстев разиграха чудесно в наказателното поле на украинците. Първият получи встрани от точката за изпълнение на дузпа и засече от воле, но над вратата.

2 минути по-късно Левски получи неприятна новина. Станимир Стоилов смени Хосе Кордоба, като на негово място в игра се появи Келиан ван дер Каап. Панамският защитник видимо не бе контузен, а в последствие се разбра, че е получил силно главоболие.

В 24-ата минута „сините“ отнеха топката в близост до наказателното поле на съперника. Уелтън получи нанесе силен удар извън пеналта. Вратарят на Динамо успя да парира пред голлинията, а след това и да улови топката.

Динамо поведе в 32-ата минута Динамо поведе, още с първата си опасност в мача. След успореден пас отдясно, Витали Буялский засече от 8-9 метра за 0:1.

В 40-ата минута Цунами пусна остър пас отляво. Уелтън и Бари обаче се разминаха на сантиметри с топката, която премина покрай лявата греда.

В даденото продължение на първото полувреме Левски получи възможност да изпълни фал на 2 метра от границата на наказателното поле. Филип Кръстев прехвърли стената, но и вратата.

Само в рамките на 120 секунди след началото на втората част, Динамо на два пъти можеше на два пъти да удвои аванса си. Първо обаче Владислав Ванат стреля неточно на метър пред вратарското поле, а след това удар от почти нулев ъгъл на Витиньо срещна лявата греда.

В 53-ата минута Филип Кръстев за втори път стреля директно от фал на 2 метра пред наказателното поле. И този път, обаче топката премина над напречната греда.

В ответната атака Динамо можеше да стигне до гол. Де Пеня стреля от 7-8 метра, но Келиан ван дер Каап с решителна намеса предотврати попадението, заставайки на пътя на топката, която след това излезе в корнер.

В 57-ата минута Драган Михайлович нанесе силен удар по земя извън наказателното поле. Стражът на Динамо, обаче улови без особени затруднения.

Левски изравни в 76-ата минута. „Сините“ отнеха в средата на терена. Влезлият минутка по-рано Димитър Костадинов напредна мощно, стигна до границата на наказателното поле и с плътен удар прати топката в мрежата за 1:1. При шута на полузащитника имаше и лек рикошет в крак на противников футболист.

Последваха две възможности на Левски да стигне до пълен обрат. Първо Марин Петков стреля от границата на наказателното поле, но вратарят улови. След това Бари проби отляво, навлезе навътре и намери в наказателното поле Димитър Костадинов. Последният шутира без забавяне, но противников футболист блокира топката.

В 80-ата минута пък, след изпълнение на корнер, Келиан ван дер Каап порази целта. Попадението обаче бе отменено заради нарушение на Цунами, който отклони с глава към централния защитник, но с цената на фал срещу съперник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук