Левски спечели с 3:2 като гост на Лудогорец първия полуфинален мач за Купата на България. По този начин „сините“ направиха огромна крачка към класирането за финала на турнира. Левски изигра много силен мач, след като на полувремето изоставаше с 0:1, но през втората част успя да обърне развоя на мача.

Левски започна по-силно мача и изпусна да поведе в резултата още във 2-ата минута, когато Филип Кръстев подаде на Илиян Стефанов, който беше на отлична позиция и стреля, но Симон Слуга спаси.

Три минути по-късно Кирил Десподов центрира от корнер в наказателното поле на Левски, след което Оливие Вердон стреля с глава, но в аут.

Вратарят на Лудогорец Симон Слуга допусна много груба грешка в 6-ата минута. Оливие Вердон върна топката към Слуга, който след това сбърка с подаването на Мануел Шоу. Илиян Стефанов изпревари Шоу и подаде на Билал Бари, а той веднага продължи към Уелтън, който вкара в опразнената врата. Беше маркирана засада при подаването на Стефанов към Бари, която ВАР потвърди.

Лудогорец поведе с 1:0 в 11-ата минута. Кирил Десподов получи повече пространство в половината на Левски и с много силен и премерен удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Пламен Андреев. Младият вратар на Левски можеше да се намеси много по-убедително.

Лудогорец можеше да вкара втори гол в 27-ата минута, когато Алекс Сантана подаде на Каули Оливейра, който бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля, но в аут.

Драган Михайлович отправи много тежък удар в 31-ата минута, но Симон Слуга спаси.

Минута по-късно Филип Кръстев симулира в наказателното поле на Лудогорец, за което получи жълт картон.

Цунами центрира в наказателното поле на Лудогорец в 44-ата минута, където Уелтън остана под топката, стреля с глава, но много неточно в аут.

Лудогорец направи сериозен пропуск в 47-ата минута, когато Кирил Десподов центрира от корнер в наказателното поле на Левски, където Пиерос Сотириу стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Слуга.

Левски натисна и в 48-ата минута Уелтън отправи опасен удар, но Слуга изби в корнер.

Четири минути по-късно Уелтън стреля, Слуга спаси, топката попадна в Драган Михайлович, който стреля и вкара топката във вратата на Лудогорец за 1:1.

Уелтън подаде към Цунами в 55-ата минута, след което той се опита да продължи към Илиян Стефанов, Антон Недялков сбърка и за малко не си отбеляза автогол, но Игор Пластун изчисти пред голлинията.

Левски организира бърза атака в 56-ата минута, когато Билал Бари подаде към Уелтън, който стреля, но Слуга се намеси и спаси.

Левски направи пълен обрат в 57-ата минута, когато Филип Кръстев центрира от корнер в наказателното поле на Лудогорец, където Сонко Сундберг свали с глава към Билал Бари, който отблизо не пропусна да прати топката във вратата на Симон Слуга за 2:1.

Кирил Десподов симулира в наказателното поле на Левски в 65-ата минута, за което получи жълт картон.

Спас Делев отправи много опасен удар в 78-ата минута, след което Пламен Андреев се намеси и изби в корнер.

Антон Недялков и Хосе Кордоба се спречкаха в 79-ата минута и съдията Ивайло Стоянов показа по втори жълт картон на двамата играчи, с което двата отбора останаха в намалени състави.

В 87-ата минута Пиерос Сотириу стреля, топката рикошира в крака на Патрик-Габриел Галчев, след което топката се удари в лявата ръка на Цунами. Ивайло Стоянов не свири дузпа, но Георги Кабаков на ВАР се намеси и извика главния съдия да преразгледа ситуацията. В крайна сметка след намесата на ВАР бе взето решение да бъде отсъдена дузпа в полза на Лудогорец.

Пиерос Сотириу реализира наказателния удар във втората минута на добавеното време на срещата, пращайки топката в десния ъгъл на вратата на Пламен Андреев за 2:2.

Ивайло Стоянов свири дузпа за Левски в 97-ата минута, след като Драган Михайлович стреля, топката срещна бедрото на Игор Пластун, а след това се удари в разперената му ръка.

Георги Миланов изпълни дузпата, насочвайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Лудогорец, но Слуга плонжира и спаси.

Слуга излезе пред голлинията при удара на Георги Миланов и съдията Ивайло Стоянов получи сигнал от своя асистент, за да бъде повторено изпълнението на дузпата. ВАР потвърди решението и дузпата бе преизпълнена.

Марин Петков реализира дузпата в 11-ата минута на добавеното време на мача, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата, правейки резултата 3:2 за Левски.

В 12-ата минута на добавеното време на мача Матиас Тисера симулира в наказателното поле на Левски и получи жълт картон.

По този начин Левски направи голяма крачка към класирането на финала за купата.

След последния съдийски сигнал имаше напрежение между Станимир Стоилов и един от асистентите на Анте Шимунджа, за което наставникът на „сините“ получи червен картон от Ивайло Стоянов и няма да води Левски в дербито срещу ЦСКА-София.

Съдията Ивайло Стоянов не показа еднакъв критерий при отсъжданията си и като цяло не се справи с двубоя!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук