ЦСКА-София и Левски играят при резултат 0:1 в големия финал за Купата на България пред препълнените трибуни на националния стадион „Васил Левски“.

57′ Илиан Стефанов

Следете двубоя на живо с Gerena.bg

Мачът стартира очаквано на доста високи обороти, а двата отбора усещат мощна подкрепа от трибуните.

Първият ъглов удар в срещата бе за ЦСКА-София, но Греъм Кери не затрудни по никакъв начин „синята“ защита.

5′ Пряко свободен удар за ЦСКА-София. Нямаше центриране, което да затрудни по някакъв начин стажът на Левски.

Левски отговори с центриране на Георги Миланов в наказателното поле от пряк свободен удар, но то бе дълго. Малко след това Кордоба проба удар от далечна дистанция , но той мина далеч от вратата, пазена от Бусато.

14′ ЦСКА-София поде контраатака , но Мазику не успя да надбяга защитника в синьо и топката стигна до капина на Левски. При ответната атака Билал Бари без изведен зад гърба на защитата, но Бусато спаси с крак, а и бе отсъдена засада. „Червените“ също имаха добро положение , но удар на Кери мина покрай левия страничен стълб на Пламен Андреев.

Иван Турицов центрира от аутлинията, но Ван дер Каап изпревари Кайседо и изчисти с глава.

19′ Филип Кръстев центрира прекрасно от пряк свободен удар. Защитата на „червените“ не се справи и топката стигна до Илиян Стефанов, който обаче не реагира по най-добрия начин, засуети се и не успя да стреля. Впоследствие топката попадна в Бусато.

По-добрата игра за възпитаниците на Станимир Стоилов бе видна и „сините“ се задържаха значително повече в полето на противника. „Червените“ получиха отличен шанс в средата на първото полувреме, когато получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар точно срещу вратата, пазена от Андреев, но ударът на Греъм Кери не бе точен.

27′ защитата на 26-кратните шампиони действа хаотично и Георги Йомов успя да пробие по лявото крило. Последва центриране от воле на Вион, но топката се удари във външната част на мрежата.

Малко след изтичането на 30 минути Кръстев нахлу през центъра и пусна пас на ляво към Цунами, но Йомов успя да изчисти.

36′ Наложи се влизането на медицинския щаб на ЦСКА-София на терена, след като Иван Турицов бе ударен в главата при съприкосновение с играч на Левски. Състоянието му бе стабилно и той успя да продължи мача.

41′ минута Драган Михайлович и Билал Бари комбинираха добре и защитникът центрира в наказателното поле, но там Цунами не стигна до топката.

44′ Дойде първият точен удар в мача, който бе дело на Сонко Сундберг. Той засече топката с десния крак след центриране от ъглов удар, но Бусато успя да спаси.

57′ Защитата на ЦСКА-София сбърка върната топка. Кълбото стигна до Кръстев, който имаше срещу себе си Томас Лам. Халфът върна топката към Илиан Стефанов, който връхлиташе към границата на пеналта. Полузащитникът на „сините“ без никакво колебание стреля ниско по земята в долния ляв ъгъл на Бусато – 1:0 за Левски.

След близо час игра на терена се строполиха Уелтън и Лам, изпитвайки силна болка, което наложи влизането на медицинските екипи и на двата отбора. Непосредствено след това Кайседо не успя да стгне до извеждащо подаване, тъй като бе натиснат от бранители в синьо.

66′ Центриране на Йомов отдясно бе изчистено в ъглов удар. След корнера „сините“ осъществиха мълниеносна конраатака, но Уелтън не успя да извече никакви дивиденти от създалата се ситуация.

73′ Мазику изчисти с глава удар на Ван дер Каап от около 20 метра. Последва центриране в наказателното поле, но Билал Бари се размина с топката. Малко по-късно възпитаниците на Стоилов получиха шанс да центрират от пряк свободен удар, а Ван дер Каап игра с глава, но не успя да насочи топката към вратата на „червените“.

83′ Цунами стреля доста опасно отдалеч, но Бусато спаси.

85′ Техниката на Уелтън му помогна да се измъкне от своята опека в червено и подаде на Миланов. Той центрира отляво към далечната греда, където Михайлович бе оставен сам и стреля от чиста позиция, но Бусато направи фантастично спасяване.

До края на 5-минутното продължение играта бе доста накъсана, а тимът на Пардю така и не успя да стигне до нищо сериозно и да затруднят по някакъв начин Пламен Андреев. След последния съдийски сигнал феновете на Левски нахлуха на пистата, за да празнуват със своите любимци.

Стартови състави:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 29. Томас Лам,  4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 15. Тибо Вион, 3. Жеферсон, 24. Карло Мухар, 10. Георги Йомов, 8. Греъм Кери, 9. Жорди Кайседо

Резерви: 25 Димитър Евтимов, 21 Амос Юга, 5 Федерико Варела, 27 Маурисио Гарсес, 30 Яник Уайлдшът, 6 Християн Петров, 7 Йоан Баи

Старши треньор: Алън Пардю

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 23. Ноа Сонко Сундберг, 91. Драган Михайлович, 30. Филип Кръстев, 14. Илиян Стефанов, 6. Цунами, 7. Георги Миланов, 17. Велтон, 19. Билал Бари

Резерви: 13. Николай  Михайлов, 99. Йоан Загоров, 4. Иван Горанов, 8. Андриан Краев, 10. Радослав Цонев, 22. Патрик-Габриел Галчев, 88. Марин  Петков

Старши треньор: Станимир Стоилов

Главен съдия: Никола Попов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук