Легендата на Левски Стефан Аладжов сподели очакванията си за мача за Суперкупата. Рекордьорът по мачове за сините посочи как трябва да подходи тимът на Станимир Стоилов срещу разградчани и говори за силните страни на орлите. Той каза и какво липсва на столичани от началото на сезона.

Г-н Аладжов, има ли Левски силите отново да се противопостави на Лудогорец и да спечели Суперкупата на България?
– Сините имат сили, но Лудогорец в последните мачове играе много силно и ще бъде труден двубой. Лошото е, че Станимир Стоилов няма да може да разчита на Ноа Сонко Сундберг. Мъри ще трябва да прави рокади в защита, а шведът стоеше много стабилно в последните срещи и държеше отбраната. Надявам се Левски да победи. Дано публиката отново помогне на отбора, в което не се съмнявам.

Сините влизат в двубоя след две победи в първенството. Смятате ли, че тимът се намира вече в по-добра психическа кондиция?
– Да, постигнаха се победи след елиминирането от Хамрун. Във Враца трудно се играе и хубавото е, че сините спечелиха. Може би помогна малко и това, че домакините останаха рано с човек по-малко. Но Левски има три отложени двубоя срещу трудни противници като Лудогорец, Черно море и Славия. Трябва да се мисли мач за мач. Лошото е, че сините трудно отбелязват от създадените ситуации. Не знам колко корнера се изпълниха и само един гол произлезе от тях – на Андриан Краев срещу Ботев Враца. Чувам, че се тренират статичните положения, и дано се подобрят нещата в този аспект. Мъри постоянно говори за проблемите в завършващата фаза и съм сигурен, че се работи здраво и в тази насока.

Как трябва да подходи Левски срещу Лудогорец в четвъртък?
– Необходимо е да действа така, както в предишните мачове срещу разградчани и тези с ПАОК. Няма какво да си кривим душите – в момента Лудогорец е най-добрият отбор в България, но не е невъзможно да ги победиш. Сините трябва да ги притиснат от първата минута. Това ще бъде най-добрият вариант. Труден мач и каквото сабя покаже. Спечелването на този трофей ще бъде и за самочувствие на сините.

Триумф за Суперкупата ще може ли да окрили Левски в битката за титлата?
– Рано е да се каже. Споменах по-горе за отложените мачове, които са гостувания и ще са много трудни. В цялото първенство няма слаби отбори и всеки може да те изненада. Нека да видим какво ще стане в четвъртък, а след това ще стискаме палци за следващите двубои.

Върху кои силни страни на Лудогорец трябва да се съсредоточи Левски?
– Просто целият им отбор е силен. Притежават равностойни резерви, което им помага много. Виждаме, че правят и качествени трансфери – сега взеха от Нидерландия нов защитник. Играха 120 минути срещу Жалгирис преди мача с Черно море, но показаха, че сякаш не им се е отразило. Ще бъде много трудно на Левски, но съм сигурен, че Станимир Стоилов много добре знае как да подходи в този мач.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук