Левски записа пет поредни победи в първенството, в които не допусна гол в своята врата. Сините инкасираха само една загуба на старта от ЦСКА 1948 с 0:1 в Бистрица, но след това започнаха уверената си стъпка в първенството. Столичани отпаднаха злощастно в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите от Хамрун Спартанс след изпълнение на дузпи, каквото се случи и в мача за Суперкупата на България. Финансовото състояние на клуба продължава да бъде тежко, но на „Герена“ не спират усилената си работа по решаване на проблемите. До края на годината се очаква да има яснота и дали „Юнайтед Груп“ ще придобие мажоритарния пакет акции на Левски. За Всеки фен на сините е любопитно и какви трансфери ще осъществят сините през зимата, за да продължат да са конкурентни и през пролетта. По всички тези теми говори популярния привърженик на Левски и бивш премиер на България – Стефан Софиянски.

На кои постове трябва да се подсили Левски, за да бъде по-стабилен и конкурентен?

В момента Левски като отбор е достатъчно стабилизиран. Въпросът е от тези играчи да се изстиска максимумът. Харесвам и тримата централни защитници, както и бековете. Не мога да преценя дали са нужни на отбора още хора на даден пост. Според мен халфовата линия е добре балансирана и организира отлично атаките. Филип Кръстев е много добър футболист. Андриан Краев в дефанзивната част се представя на ниво като физика и агресия. Може би в тази зона не би бил излишен още един човек, както и още едно крило. Роналдо като че ли все още не мога да го усетя като силен играч.

Очаквате ли смяна на собствеността в близко бъдеще?

Все се надявам в Левски да се включи сериозен спонсор. Имаше навремето интерес от „Газпром“, но в днешната ситуация няма как да се случи. Трябва да очакваме друг. Клубът е интересен, но много тежат дълговете, защото всеки спонсор първо поглежда финансовото състояние. Да, бъдещето няма да е розово, но трябва да се регулират дълговете. Тежат на ръководството на Левски. Би било добре да се включи чуждестранна компания, но трябва да се представи дългосрочно решение на дълговете, за да не се стовари директно на новия спонсор.

Каква е оценката ви за представянето на Левски от началото на сезона, и какво очаквате от предстоящите мачове с Локомотив София и ЦСКА?

Да изключим този нещастен мач в Лигата на конференциите срещу Хамрун, в който и ние носим вина. Не знам на какво се дължи, може би на неопитност. Давам висока оценка на представянето, но този двубой развали всичко. В първенството Левски върви много добре, но трябва да отчетем, че до момента сините не са играли срещу някой сериозен съперник. Сега предстоят мачове с ЦСКА, Ботев Пловдив, а се отложиха и тези срещу Славия, Черно море и Лудогорец. Сериозните двубои все още не са изиграни. Следващите срещи с Локомотив София и ЦСКА ще покажат дали Левски е достатъчно стабилен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук