„Локомотив“ (София) победи „Левски“ с 3:2 на стадиона в квартал „Надежда“ в столичното дерби от десетия кръг на Първа Лига.

„Сините“ допуснаха попадение в осмата минута, след като Пламен Андреев се сблъска с Ноа Сонко Сундберг и остави вратата си празна, а капитанът на „железничарите“ Красимир Милошев прати топката в мрежата. Гамбийският бранител пък се контузи и впоследствие бе качен на линейка и откаран в болница. „Левски“ изравни в 19-ата минута с прекрасен гол на Георги Миланов от пряк свободен удар. В 52-ата минута Красимир Милошев намери за втори път мрежата на Пламен Андреев, а Галчев възстанови равенството в 74-ата със силен изстрел извън наказателното поле. В последната минута на редовното време Илия Димитров получи пас от Димо Бакалов и на празна врата вкара за 3:2.

„Локомотив“ започна срещата по-активно и излезе напред в резултата след като при изпълнение на ъглов удар Пламен Андреев излезе, изби топката, но капитанът на домакините Красимир Милошев прати топката в мрежата.

При попадението Ноа Сонко Сундберг се сблъска с Пламен Андреев и изпита проблем в левия глезен, след което получи медицинска помощ и се наложи да бъде принудително заменен от Роналдо.

В 14-ата минута Карлос Франса проби отляво и намери Антонио Вутов, който стреля, Пламен Андреев спаси, а Димитър Митков не успя да добави на празна врата.

„Левски“ получи шанс за изравнително попадение в 16-ата минута, след като Андриан Краев центрира опасно в наказателното поле към Илиян Стефанов, който стреля с глава, но Любенов спаси.

В 19-ата минута „сините“ изравниха резултата, след като Георги Миланов от около 30 метра успя да се разпише от пряк свободен удар с помощта на левия страничен стълб.

В 21-ата минута Ивелин Попов проби отдясно и центрира към Патрик-Габриел Галчев, който стреля с глава, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Любенов.

В 36-ата минута Антонио Вутов стреля, топката рикошира в левия крак на Келиан ван дер Каап, след което Пламен Андреев спаси.

Четири минути по-късно Цунами пробва късмета си от далечна дистанция, но изпълнението му бе неточно.

Минута след това Филип Кръстев получи топката от Илиян Стефанов на дъгата на наказателното поле и стреля по земя, но Александър Любенов улови без затруднения.

В 50-ата минута Патрик-Габриел Галчев центрира отлично към непокрития Роналдо, който стреля с глава и прати топката на около метър встрани от вратата.

Две минути по-късно „Локомотив“ си върна водачеството, след гол на Красимир Милошев.

В 66-ата минута Антонио Вутов опита с шут от центъра да изненада Пламен Андреев, но стражът улови без проблеми.

Две минути по-късно Филип Кръстев проби опасно през центъра и бе фаулиран на границата на наказателното поле от Алан Диас. Именно младият халф изпълни, но стреля над вратата.

В 72-ата минута Уелтън прати топката в мрежата, след като Филип Кръстев не нанесе добър удар, бразилецът засече топката в мрежата, но бе в засада и попадението не бе зачетено.

Две минути по-късно Патрик-Габриел Галчев си освободи пространство, след като елиминира няколко футболисти и със силен шут реализира един от головете на сезона за 2:2.

В 90-ата минута Димо Бакалов проби в наказателното поле, пусна успореден пас към Илия Димитров, който с плонж вкара във вратата на Андреев за 3:2.

Локомотив София – Левски 3:2

1:0 Красимир Милошев 8′

1:1 Георги Миланов 19′

2:1 Красимир Милошев 52′

2:2 Патрик-Габриел Галчев 74′

3:2 Илия Димитров 90′

Левски: 1. Пламен Андреев (К), 22. Патрик-Габриел Галчев, 23. Ноа Сонко Сундберг (16′ 18. Роналдо), 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 8. Андриан Краев (67′ 17. Велтон), 30. Филип Кръстев, 10. Ивелин Попов (67′ 88. Марин Петков), 7. Георги Миланов, 14. Илиян Стефанов

Резерви: 13. Николай Михайлов, 4. Нейтън Олдър, 17. Велтон, 18. Роналдо, 88. Марин Петков

Треньор: Станимир Стоилов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук