Първа голяма победа записа „Левски“ след завръщането си в женското първенство на България.

В среща от 5-ия кръг на Демакс+ лига волейболистките на старши треньора Петър Шопов се представиха страхотно при гостуването си на вицешампиона ЦСКА и спечелиха вечното дерби с 3:1 (25:22, 21:25, 25:18, 25:19).

Първият гейм вървеше равностойно до 11:11, а след това „сините“ взеха аванс от 3 точки, който в крайна сметка успяха да запазят до успешния му финал.

Втората част започна лошо за нашия тим. В своята зала „червените“ поведоха с 9:0. Въпреки големия пасив левскарките не се отказаха да преследват противника в резултата и успяха да компенсират 5 точки. Резонно обаче ЦСКА изравни за 1:1.

След 12:12 в третия гейм нашият отбор натисна сериозно газта и го затвори убедително.

Четвъртата част бе завързана до 19:18 за „сините“, които след това рязко прекършиха противника и заслужено ликуваха в неговата зала.

Победата над вечния съперник означаваше много сладък дебют за аржентинката Гуадалупе Мартин Рамела. Сестрата на Алехандро Торо бе картотекирана за мача и имаше солиден принос за успешната развръзка, записвайки 14 точки.

Най-резултатна с 16 бе Цветомира Миткова, а Микаела Стоянова добави 13.

С успеха Петър Шопов и момичетата му натрупаха 11 точки във временното класиране на първенството и измести ЦСКА от второто място. „Червените“ останаха с 9 точки, а лидер е „Марица“ с пълен актив от 12 и мач по-малко.

Победата на дамите продължи печелившата серия на „сините“ отбори в залата на ЦСКА.

В рамките на една седмица това бе пето гостуване на наш отбор в нея. Победният старт бе дело на мъжете – 3:0.

Няма и 24 часа след това момчетата до 18 и 16 г. си тръгнаха от „червения“ дом с по 3 точки след 3:1.

Момичетата под 16 г. биха чисто връстничките си в сряда, за да дойде ред и на дамите да доведат до щастлив край вечно дерби.

https://levskivc.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук