Когато победиш веднъж шампиона на България, а след това и във втория мач от редовния сезон го направиш, наистина не може да се говори за случайност.

Мъжкият ни тим успя с волейболни аргументи и отказ да се предаде, изразен в борбеност и хладнокръвие, да пречупи най-класния отбор у нас „Хебър“ в зала „Левски София“ в среща от 13-ия кръг на efbet Супер Волей.

След 3:0 на 22 октомври миналата година в Пазарджик момчетата на старши треньора Николай Желязков наложиха днес волята си в трилър от над 2 часа и половина с 3:2 (19:25, 25:23, 16:26, 30:28, 15:13).

„Сините“ преодоляха инфарктните моменти срещу „Хебър“ и записаха 10-а победа за сезона, като имат 3 загуби.

С успеха си те оставиха на върха във временното класиране ЦСКА – 31 т., 11/2. „Хебър“ е втори с 30 т. (10/3), а нашият тим 3-и с 29 т.

Левскарите 2 пъти изостаха в геймовете, но хвърлиха всичко, за да изравнят. В четвъртата част те отразиха 2 мачбола за „Хебър“.

В тайбрека упяха да дръпнат в края и въпреки че опитът не бе тяхна страна, да е да се сдобият със сладък финал на дербито.

По традицция за този сезон най-резултатен за нашата селекция бе 18-годишният диагонал Венислав Антов, този път с 24 т.

Появилият се като резерва Александър Къндев направи най-силния си мач за мъжкия ни отбор. 17-годишният посрещач завърши с 19 т.

Светослав Гоцев отново блесна в коронната си роля. Центърът наниза 6 успешни блокади и регистрира на сметката си общо 14 т.

С впечатляващите 36 т. за „Хебър“ се отчете италианският диагонал Джулио Саби.

За MVP на двубоя бе определен капитанът и либеро на „Левски“ Владислав Иванов.

В следващия кръг „сините“ гостуват на „Славия“. Двубоят от 14-ия кръг е на 10 февруари от 17 ч.

https://levskivc.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук