Мъжкият ни отбор победи уверено ЦСКА и във второто вечно дерби за сезона.

Пред пълни трибуни в зала „Левски София“ момчетата на старши треньора Христо Цветанов не оставиха съмнение, че са по-добрият отбор и спечелиха с 3:0 (25:21, 25:20, 25:17) двубоя от 18-ия кръг на efbet Супер Волей.

Също чисто „сините“ се наложиха над вечния противник и в залата на ЦСКА през есента.

Сладкият успех срещу „червените“ бе под номер 13 за нашия тим, който има и 5 загуби. С 39 точки геймова разлика 45:20 той излезе на второ място във временното класиране преди изиграването на последния мач от кръга – „Славия“ – „Нефтохимик“.

ЦСКА остана лидер, но вече с 14 победи и 4 загуби (40 точки). Така успех на „Нефтохимик“ в София може да свали „червените“ от върха.

И в трите гейма днес четата на Желязков, подкрепяна от феновете, натрупваше аванс, а след това методично и хладнокръвно стигаше до успех.

В третата част „сините“ бяха най-категорични, за да изправят на крака зала „Левски София“ и да оберат аплодисментите на радостната публика.

Целият ни отбор игра много силно. Центърът Лазар Бучков се развихри с 13 точки (1 ас и 4 блокади), а в атака бе 100-процентов – 9 от 9.

С по 10 точки за успеха допринесоха Венислав Антов (1 ас и 1 блокада) и Владимир Гърков (3 аса и 1 блокада).

Светослав Гоцев завърши с една по-малко (1 ас и 2 блокади).

Освен с добри изяви при режисирането на атаките на „сините“ разпределителят Симеон Николов записа на сметката си 7 точки (1 ас и 2 блокади). Той бе избран за MVP на дербито.

Капитанът и либеро Владислав Иванов се отчете със 71 процента позитивно посрещане и 43 процента перфектно.

„Левски“ гостува на „Добруджа“ в събота за следващия си мач от първенството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук