Миодраг Божович ще бъде новият старши треньор на „Левски“, научи Герена.бг. Преговорите са на финалната права, а по сделката помага бившият футболист на „Славия“ и настоящ мениджър Любомир Воркапич. 54-годишният специалист почти сигурно ще бъде представен начело на „сините“ до края на настоящата седмица.

Божович впечатлява със сериозна визитка. За последно е работил в руския „Арсенал“ (Тула), където игра и родният национал Георги Костадинов. В местната Висша лига черногорецът е бил начело още на несъществуващия вече ФК „Москва“, „Динамо“ (Москва), „Криля Советов“, „Локомотив“ (Москва), „Ростов“ и „Амкар“, където е работил с Георги Пеев. Нещо повече, през 2015 година специалистът посочи бившия вече български национал като един от тримата най-добри футболисти, с които е работил. Бил е треньор също на Захари Сираков и Михаил Александров.

Във витрината Божович има купа на Русия с „Ростов“, шампион е на Сърбия с „Цървена Звезда“. Божович е треньор от началото на новия век и дотук има опит още като асистент в Япония, както и начело на тимове от Кипър, Сърбия и Черна гора. 

Слуховете, които се носиха от Герена твърдяха, че новият наставник ще дойде от Испания, но очевидно това няма да се случи и той ще бъде от Сърбия. Очаква се Елин Топузаков да остане на работа в клуба и по всяка вероятност той ще поеме отново дублиращия отбор или ще оглави Академия Левски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук