Левски до часове ще има второ ново попълнение. След като в началото на тази седмица сините уредиха офанзивния халф Хасими Фадига, през следващата те ще подпишат и с бразилския полузащитник Дарлан. Вчера 25-годишния играч официално разтрогна договора си с Гремио. От бразилския гранд потвърдиха новината. Той със сигурност преминава в Левски и се очаква днес да тръгне за България. Въпреки, че вече е свободен агент, Гремио все пак ще получи нещо в замяна от сините. Клубът ще вземе процент при бъдеща продажба на футболиста, това твърдят медиите в Бразилия. Но не уточняват, какъв ще е делът им.

През този сезон Дарлан има само два мача за Гремио. Високият 170 сантиметра футболист стартира в един двубой в щатското първенство Гаучо 1. Бе на терена и в една среща от Серия А – при домакинската победа с 1:0 над Сантос на 16 април. Това е и последният мач, в който е участвал.

Бразилският полузащитник пристига на „Герена“ по препоръка на Саид Ибраимов. Както е известно, предстои специалистът, който сега е в казахстанския Астана, да се присъедини към сините. Дарлан е гласен за заместник на Андриан Краев. Националът е гласен за трансфер в чужбина. Очаква се той да бъде продаден до затварянето на пазара.

Интересното е, че Дарлан е един от десетимата играчи, които напускат Гремио. Причината е, че клубът иска да привлече нападателя Алексис Санчес, който за последно игра в Марсилия. Ръководството на бразилците се е решило на толкова много раздели, включително с Дарлан, за да се осигури бюджет за заплата на 34-годишнята чилийска звезда.

Ако искате да подкрепите независимата и качествена журналистика в Gerena.bg,
можете да направите дарение през PayPal

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук