„Левски“ завърши наравно 0:0 при гостуването си на „Апоел“ (Беер Шева) в Лигата на конференциите. Момчетата на Николай Костов изиграха много силен мач и имаха доста чисти положения за гол. Въпреки това, те си тръгват с добър резултат от гостуването в Израел и с отлични шансове за реванша на „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Пред състава на „Апоел“ се откри първата ситуация в мача в 3-ата минута. Тогава Рой Гордона центрира от корнер, Мигел Витор засече, но Пламен Андреев се намеси добре. Постепенно „сините“ наложиха превес и контролираха ситуацията. В 30-ата минута Уелтън отне топката от бранител на домакините, подаде на Рикардиньо, който с дрибъл напредна и шутира опасно, но протегналият крак Мигел Витор успя да спаси своя отбор.

В 35-ата минута дойде и неприятна вест за Николай Костов и щаба му. Марин Петков, който в този мач започна като десен бранител, бе заменен от Патрик-Габриел Галчев. Петков получи травма по-рано в двубоя и направи всичко възможно да продължи, но не успя да го направи. Няколко минути по-късно се откри и най-добрата възможност за първото полувреме. Рикардиньо се възползва от грешка на Шей Елиас и отне една топка, след което находчиво изведе Уелтън сам срещу вратаря. Бразилското крило шутира много силно, но над вратата.

Отново Уелтън бе замесен в поредната добра ситуация за „Левски“. Той навлезе отляво и подаде към Асен Митков, който шутира, но ударът му се отби в тялото на бранител. При добавката Галчев нямаше шанс да порази мрежата на домакините.

Второто полувреме започна така, както завърши и първото – с положение за „сините“. Митков продължи една добра контраката с прецизно центриране в наказателното поле, където Роналдо стреля много опасно с глава, но Офир Марсиано отрази удара му.

В 66-ата минута дойде и първият наистина добър шанс и за домакините. Елиас нахлу мощно по десния фланг и стреля силно покрай гредата на Пламен Андреев. В 86-ата минута стражът на „сините“ се намеси решително. При един опит за центриране отдясно топката се насочи застрашително под гредата, на Андреев с върха на пръстите я изби в корнер.

В последните минути „Левски“ отново взе инициативата и завърши мача пред вратата на домакините. Ивелин Попов, който влезе като резерва, бе близо до виртуозен гол, след като финтира хитро с тяло играч на съперника, завъртя се и шутира, топката рикошира в крак на бранител на „Апоел“ и кацна върху напречната греда. След корнера Кордоба не успя да стреля добре с глава, но въпреки това „сините“ си тръгнаха от Израел с отличен турнирен резултат.

Съставът на „Левски“

  1. Пламен Андреев – 88. Марин Петков (35′ – 22. Патрик-Габриел Галчев), 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Вендерсон Цунами – 8. Андриан Краев (К), 27. Асен Митков (77′ – 11. Джавад Ел Джемили), 37. Дарлан (77′ – 97. Асими Фадига) – 7. Роналдо, 9. Рикардиньо (88′ – 10. Ивелин Попов), 17. Уелтън

Съдия: Мигел Ногейра

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук