Марин Петков пропуска мача с Ботев (Вр)

Фланговият футболист на Левски Марин Петков ще пропусне предстоящото домакинство на Ботев Враца. Състоянието му все още не е ясно, тъй като предстои да се направят обстойни медицински прегледи, след което ще се решава дали той ще играе в реванша срещу Апоел Беер Шева. Петков получи контузия в началото на двубоя с израелския тим (0:0), когато противников футболист падна с цялото си тяло върху десния му глезен. Националът опита да продължи, но травмата му се оказа по-сериозна и на негово място се появи Патрик-Габриел Галчев. Добър показател е, че при вчерашното прибиране на сините от Израел Петков не куцаше и не се придвижваше с помощта на патерици, а глезенът му само бе превързан.

„При Марин Петков предстои да разберем колко ще се усложни положението, но според първите впечатления изглежда, че няма да е лека контузя“, заяви треньорът Николай Костов след мача с Апоел Беер Шева.

В Израел младокът бе използван от треньора на трети различен пост от началото на сезона. 19-годишният футболист стартира кампанията като ляв защитник при отсъствието на наказания тогава Цунами, а срещу Локомотив Пловдив (1:2) бе в ролята на крило. При гостуването на Апоел Беер Шева действаше като десен бек, замествайки контузения Жереми Петрис. От началото на сезона Петков взе участие и в седемте двубоя на Левски във всички турнири. Наскоро той записа своя мач №100, а на реванша с Шкупи (1:0) реализира и първото си попадение в европейска среща. Националът се разписа и при успеха с 6:0 над Локомотив София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук