Михаил Вълчев: Попето е с доказани качества. Ще липсва на тима

Легендата на Левски – Михаил Вълчев – сподели очакванията си за предстоящата среща на „сините” с Апоел Беер Шева в Лигата на конференциите. Той коментира и успеха над Ботев Bp в последната среща с 1:0.

„Победата над Ботев Враца беше много трудна, но и много важна. Доволен съм от нея. Врачани играха много защитно и се бяха затворили. Трудно Левски намираше пространства в отбранителната линия на Ботев. По едно време се разреди линията на защитата на „сините” и противникът можеше да отбележи. Нямаше да е добре това. Изпуснахме няколко ситуации. Рикардиньо, ако беше отбелязал с глава и да поведем още първото полувреме, щеше да е друго, защото Ботев Bp щяха да се отворят и да разделят линиите. Важна победа за самочувствие. Бяха съхранени някои играчи за мача с Апоел Беер Шева. Левски разполага с достойни футболисти, които са в добра форма. Имат качества тези играчи и всеки един може да замени друг. Николай Костов има футболисти, които са класни”, обясни Михаил Вълчев. Той коментира и раздялата на Левски с Ивелин Попов.

„Попето е с доказани качества. В последно време на „Герена” се дава повече път на младите и той оставаше по-изолиран. Ще липсва на тима. Той е обединителна фигура и е човек с възможности. Това е негово решение, защото той иска да играе по-дълго време в края на кариерата си”, коментира легендарният нападател.

„Срещу Апоел Беер Шева Левски трябва на всяка цена да победи. Независимо по какъв начин. По-добре е това да се случи в редовното време. Ако се стигне до продължения и дузпи, също трябва Левски да триумфира. Не бива да се разрешава на израелския тим да задържа топката и трябва да ги пресираме. Хубаво е да се опитаме да вкараме ранен гол и трябва да се внимава в защита. Ако имаме късмет така да се развие мачът, ще е добре. С помощта на публиката Левски ще е още по-агресивен. Очаквам труден мач. Не можем да говорим за никакво подценяване, но този отбор може спокойно да бъде победен от Левски. Трябва да си използваме шансовете. Апоел в първата среща също имаха положения, но тези на „сините” бяха по-чистите. Левски разполага с по-класни футболисти. Особено в атаката. Роналдо е хубаво да изиграе по-важна роля в мачовете. В средата на терена добре се представят играчите. В защита също са на много добро ниво. Мисля, че Левски е по-добър от Апоел. Двата тима са равностойни, но „сините” са с една идея по-класни”, завърши Вълчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук