Умората у футболистите на Ники Костов си личеше

Мачът от осмия кръг на Ефбет лига между отборите на „Левски“ (София) и „Хебър“ (Пазарджик), който се изигра снощи на стадион „Георги Аспарухов“ завърши с победа за домакините с минималната разлика от един гол.

Преди първия съдийски сигнал бе запазена минута мълчание в памет както на четиримата „сини“ фенове, които загубиха своя живот след първия мач на отбора срещу германския Айнтрахт, така и на 11 годишното момче, което злощастно пострада по време на тренировка в Русе и след това загуби живота си.

Още в самото начало на срещата „сините“ имаха възможност да поведат в резултата, но ударът на Ронално попадна в ръцете на вратаря на гостите.

В 5-та минута съдията спря мача и всички фенове по трибуните се изправиха на крака, за да покажат подкрепата си към бившия футболист и треньор на „Левски“ – Петър Хубчев, който както стана известно, се бори с коварна болест.

Снимка: levski.bg

В 12-та минута пък се откри възможност пред гостите в лицето на Атанас Кабов, който набра скорост отдясно по атаката на играчите в бели екипи, след което стреля към вратата, пазена от Пламен Андреев, но топката излезе в аут.

Възпитаниците на Николай Костов използваха познатата до момента тактика – разигравания и задържане на топката от страна на Андреев и неговите колеги в линията на защитата, за да може да се „изтеглят“ част от футболистите на противниковия отбор към тях, което ще „отвори“ пространства, казано на футболен жаргон, пред  офанзивните футболисти в синьо.

В 18-та минута Асен Митков стреля от далечна дистанция, но топката отиде високо над вратата, пазена от Матвей Игонен.

Две минути по-късно бе извършено нарушение срещу Уелтон близо до вратата на гостите. Зад топката застана Ел Джемили, който центрира, но не намери свой съотборник, който да успее да играе с топката.

Първите двадесет минути от мача бяха сравнително спокойни, като повечето интересни ситуации бяха създадени от играчите на Ники Костов..

До края на първото полувреме станахме свидетели на още няколко възможности за гол на „Левски“. При две от тези ситуации се получи сериозно разбъркване и множество рикошети в наказателното поле на гостуващия отбор, но в крайна сметка топката така и не влезе във вратата и така отборите се оттеглиха за почивка при резултат 0:0.

Снимка: levski.bg

   Второто полувреме започна доста плахо и за двата отбора. Не бързаха да нападат и да рискуват. Точно заради това и първата чиста ситуация дойде едва в 51-та минута, където Патрик-Габриел Галчев центрира, но нямаше негов съотборник, който да насочи топката в очертанията на вратата.

След поредното нарушение срещу Уелтон, Ел Джемили и Дарлан застанаха зад топката като първият центрира, топката тупка ковано в наказателното поле на „Хебър“, там тя стигна до Кордоба, който бе на косъм от това да изведе сините в резултата.

В 61-та минута последва четворна смяна от Николай Костов, който вкара в игра оставените на пейката твърди титуляри Краев и Петри, както и Асен Чандъров и Илиян Стефанов. В 73-та минута играчът с номер 14 получи страхотна възможност да вкара гол, като излезе на чиста позиция, но вместо това прати топката високо над вратата.

Всички тези изпуснати положения от страна на отбора на „Левски“, както и видимо бавенето на играта от футболистите на Любо Пенев предизвикаха негодувание у феновете на стадиона.

   Четири минути бяха добавени към редовните 90 като в 94-та минута Хосе Кордоба изпрати топката на границата на наказателното поле на гостите от Пазарджик, там Краев я свали за Роналдо, който със силен и плътен удар вкара топката във вратата, пращайки в екстаз всички по трибуните.

Ронално отново се превърна в герой за „сините“. Гол в последната минута остава „запазена марка“ на играчите в синьо.

Доста по-силно първо, отколкото второ полувреме. Умората у футболистите на Ники Костов си личеше. Вероятно и разочарованието от загубата от германския „Айнтрахт“ също оказа влияние върху вчерашната игра. Но тази победа бе от изключително важно значение за „Левски“, както всяка друга, разбира се. Сега сините ще имат една седмица почивка, за да се възстановят, а следващият мач е отложеният с отбора на „Пирин“, който ще се играе на 14-ти септември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук