Ел Джемили – от голмайстор до над 14 часа без попадение

Офанзивният халф на Левски Джавад ел Джемили, който в някои мачове е ползван и на върха на атаката, стартира първенството с 4 гола в първите три кръга – вкара по 2 пъти срещу Ботев Пд (3:1) и Локомотив София (6:0). След това обаче той не се е разписвал вече 657 минути в първенството – 10 часа и 57 минути. В периода, от който за последно опъна противникова мрежа, Ел Джемили бе на терена и в 193 минути в Лигата на конференциите. Тоест головата му суша продължава вече 850 минути – 14 часа и 10 минути. Въпреки това нито един играч на сините няма повече точни изстрели през кампанията. С по 4 във всички турнири са още бразилците Уелтън, Роналдо и Рикардиньо.

Статистиката е безкомпромисна – след 0:1 от Лудогорец сините загубиха и третия си сблъсък през сезона срещу съперник, който в миналия сезон финишира в първата шестица. В следващите два кръга тимът среща останалите два от тази компания – ЦСКА-София и Черно море. Всичките победи на Левски през сезона в Първа лига са срещу отбори, намиращи се в момента след 7-о място в подреждането.

0:1 от Лудогорец на „Герена“ прекъсна серията на Левски от 11 шампионатни двубоя, в които тимът неизменно вкарваше гол. За последно сините не отбелязаха през миналата кампания – при 0:2 от ЦСКА-София. В следващия кръг предстои именно дерби срещу червените, което е на 7 октомври от 14:45 часа.

Левски прекъсна и друга добра поредица – в предишните си пет домакинства на „Георги Аспарухов“ отборът неизменно печелеше, при това без да допусне гол във вратата си. Преди Лудогорец с трите точки от „Герена“ си тръгна ЦСКА 1948, който направи обрат за 2:1.

Лудогорец прекъсна негативната тенденция да допуска голове. Преди визитата на Левски допусна неизменно голове в предишните 3 кръга от първенството – 2:2 с Ботев Пд, 3:1 срещу Локо Сф и 1:1 срещу Локо Пд.

Срещу Лудогорец Андриан Краев изигра своя 99-и мач за Левски във всички турнири, като в тях има 6 гола. Юбилейният 100-тен двубой за сегашния капитан на сините ще бъде в дербито с ЦСКА-София в събота. Дебютът му със синята фланелка бе точно преди 3 години – на 3 октомври 2020-а, в домакинския мач с Ботев Враца (0:0). Тогава той започна като титуляр и остана на терена 85 минути.

За първи път през сезона Левски загуби с 0:1. Предишните две поражения бяха с по 1:2 – от ЦСКА 1948 и Локо Пд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук