Левски се обляга на успешна тенденция срещу Ардa

Левски ближе рани след поражението с 1:2 от Берое в Стара Загора в петък, а му предстои нов възлов двубой – срещу Арда. При това сините ще се изправят срещу съперник, който в предишните си 2 двубоя не загуби от основните претенденти за титлата. Кърджалийци направиха 0:0 у дома срещу Лудогорец (б.а. – мач, който коства главата на треньора на разградчани Ивайло Петев), а след това повториха същото и при гостуването на ЦСКА-София на “Армията”. Играта на кърджалийци, които затварят Топ 6, е на ниво. При успех в сряда те ще изпреварят сините в класирането.

Тимът от “Герена” обаче може да се облегне на добра тенденция за сблъсъка на “Арена Арда”. Сините никога не са губили като гост на този съперник в елита. За последно стъпиха на терена в Кърджали на 19 март тази година и си тръгнаха с убедителна победа с 3:0. Тогава Роналдо откри още в 6-ата минута, Рикардиньо удвои преди почивката, а малко след началото на второто полувреме Ивелин Попов оформи крайния резултат от дузпа.

Столичани вкараха 3 гола и при първото си гостуване на Арда, но то бе в Пловдив заради ремонт на терена в Кърджали. На 13 юни 2020 година те спечелиха с 3:1 на “Лаута”. След това направиха две равенства – 1:1 и 0:0. Тоест имат 2 победи и 2 ремита като гост на Арда. Те обаче имат 2 поражения на “Герена” – с 1:2 на 05.12.2020 г. и 0:2 на 08.08.2021 г.

Интересното е, че кърджалийци нямат победа у дома и срещу вече споменатите големи претенденти за титлата ЦСКА-София и Лудогорец. Срещу състава от “Армията” Арда има 3 равенства и 1 загуба. Балансът срещу разградчани е по-лош – 3 ремита и 2 поражения.

Статистиката показва, че нещо все не достига на кърджалийци в домакинствата на тези съперници. В цели 13 случая те не успяха да напуснат терена с победоносно вдигнати ръце. В сряда предстои да видим дали ще направят така, че този път да ликуват. В доста от двубоите малко не им достигаше. Или пък Левски ще спази традицията да не си тръгва с наведена глава от гостуванията на този противник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук