Капитанът на баскетболния Левски говори пред Gerena.bg след загубата на неговия тим от Черно море Тича.

Варненци записаха четвърта победа в редовния сезон от Sesame Национална баскетболна лига. Тимът надигра след драма Левски в двубой от 12-ия кръг със 79:75 в зала „Триадица“, като задълбочи лошата серия на състава на Димитър Ангелов.

Така двата състава изравняват баланса си при 4-8. На 22 декември Левски ще гостува на Балкан в „Арена Ботевград“, а ден по-късно „моряците“ ще приемат Ямбол във Варна.

Какво не ви достигна, за да спечелите мача?

За жалост в пореден мач не ни достигна до края малко, поне така изглежда от резултатите, почти всички мачове, които загубихме в последния месец и половина – два до 3 – 4 минути преди края ние водим или мача е равен, но ние губим. Всеки път правим анализи, отстрани изглежда може би, че малко не ни достига, но реално ни достига много. Ние сме единственият отбор в България с двама чужденци, с много млади състезатели и може би накрая не ни стигат сили, опит и рутина, в която да затворим мача.

Аз и Златин сме достатъчно опитни състезатели, но понякога другия отбор разполага с по-дълга пейка и с повече опит и пореден мач губим в последните минути, което не е добре за нас и за самочувствието на отбора и по този начин се влиза във въртележка, в която са много загубите и явно това си оказва влияние.

Има ли някаква вероятност Зейн Ноулс да подпише с Левски?

На този етап аз не мога да отговоря на този въпрос, ако може – ще е добре за отбора, ако не – ще продължим със състава, с който сме. Има доста млади момчета, на които ще им се дава шанс да играят и се надяваме младите момчета да се развиват, защото на този етап това е важно.

Какво те мотивира, за да работиш здраво?

Любовта и желанието към играта, мисля че всеки един професионален състезател, който се занимава с какъвто и да е спорт, преди всичко го има желанието и любовта към този спорт и след това е удоволствието и това, че в крайна сметка ние сме професионалисти и това е наша работа и трябва да победим, трябва и да играем добре, и докато имам тази възможност, и докато от Левски имат желание да съм в отбора, аз ще давам всичко от себе си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук