Славният нападател на Левски и герой от “Синята приказка” – Емил Ангелов беше гост в предаването на Герена.бг „Пожелахте да говори“. Той сподели своето мнение за ситуацията в клуба, като и не пропусна да сподели спомени от участието му в „синята приказка“.

Каква оценка бихте дали за представянето на отбора?

Винаги съм бил честен и избягвам да правя оценки, защото си има ръководство, треньори и хора, които се занимават с тях. През моята призма започнаха изключително добре сезона, с много добро темпо, много добро себераздаване и се стигна дотам, че контузията на Уелтън, който аз дотогава наистина не мислех, че един човек може да направи огромната разлика в един колективен спорт и не че, примерно сме го виждали с други звезди, като Меси и Роналдо, но не го слагам в техния ранг, но се видя, че до неговата контузия отборът играеше добре, мъчеше нещо, искаше и всички най-интересни неща ставаха от неговия край, но след като се контузи, започнаха леко да лъкатушат, изобщо започнаха да имат проблеми и в двете фази на играта, както също и най-тежко физически, което ми направи впечатление, защото аз гледах мача с Хебър Пазарджик, че бяха под нивото си тогава. Всички отбори имат един огромен респект към Левски и нещата бяха почти готови, за да продължат за купата, всичко това си зависи и от футболистите, от техните качества, с каква психика разполагат, защото ако при резултат 1:1 променяш психиката и всичко тръгва, и в 90-та минута изравняваш и ти след 2 минути допускаш гол, за мен лично това вече ми подсказва, че и чак дотам стигат нещата, че психически започва да пада отборът морално, така че оттам на нататък вече се скъсаха нещата, но завършиха пак с победа, но това не е нивото, което трябва да се вижда за Левски.

За какво според вас Левски трябва да продължи през втория дял от първенството , каква трябва да бъде целта и тя да бъде, разбира се, изпълнима с оглед на това, с какви качества разполагат футболистите и треньорското ръководство?

За мен лично най-важното нещо е Левски да играе за собствената си публика, за собственото си име, а това нещо направи ли го, то неизменно идват и резултатите. Моето мнение е, че вторият полусезон, трябва да се преборят с нови попълнения, които са набелязали да вземат. Имам някакви разговори, говорил съм с хора от ръководството и ще се вземат футболисти и то качествени , трябва да се преборят за участие в евротурнирите, това е най-важното нещо на този етап, след Нова година за шампиони става много по-сложно, много е разликата, но нищо не е загубено, защото във футбола сме виждали много неща. Цел номер едно е се пълни стадиона, да се радват хората на победите, неизменно всичко това ще си дойде на мястото.

Нормално ли е според вас Левски да зависи от един футболист?

Не, не е нормално, разбира се. Футболът е колективен спорт и така се прави колектива, че в дадени моменти да изпъква, тоест в случая Уелтън изпъква, тъй като зад гърба му момчетата играят добре – подават точните пасове в точния момент за завършване на положението с гол. За мен лично най-важното нещо във футбола е да имаш едно ядро от 3-4-5 души, които наистина имахме по наше време – “да дърпаме каруцата”, другите се возят отзад и т. н. , но  идва и моментът, в който падат от “каруцата” и идват други хора, които да дърпат каруцата. Така че е важно да имаш ядро. Знаем, че няма как да направим всички 11 души да са на топ ниво. Моето мнение е че с 1 футболист, категорично нищо не става. Най-добрият вариант е 11 души да са на топ ниво. Аз смея да твърдя, че най-важното нещо във футбола е да имаш „синята“ публика зад гърба си. Значи хора, които седят зад теб здраво. Тогава усещаш истината и тогава можеш да прескочиш себе си и да дадеш всичко от себе си за футбола.

С какво се занимава Емил Ангелов сега?

В момента се занимавам, с моят отбор в Хасково, в който си имам треньори, които се занимават с него, но там нещата са колкото за хоби , колкото да сме във футбола. В момента се усъвършенствам , имам нужните треньорски лицензи. Чакам си момента, там където е рекъл Господ – там ще е.

Г-н Ангелов, готов ли сте да върнете по някакъв начин в Левски и да обедините „синята“ общественост?

Аз винаги бих се върнал, нищо че в момента съм встрани. Аз винаги помагам на Левски и съм в отлични отношения със Сираков и Даниел Боримиров – това са хора от нашето поколение, ние си имаме изключително уважение за всичко, просто винаги съм помагал на Левски и ще помагам и занапред, дори и да не съм на някакъв пост там.

Вижте целия разговор във видеото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук