22! Толкова са бразилците, които са минали през „Герена”, след като и Фабио Лима бе представен със синята фланелка. По този показател няма друга страна, която да има такова присъствие в родния гранд. Бразилия вече се откъсва сериозно пред Нидерландия, която замръзна на кота 11. И то при условие, че в няколко периода южноамериканската страна бе зачерквана като пазар от шефове и треньори на „Георги Аспарухов”. Причината е, че царуваше мнение, че Лудогорец е вдигнал сериозно летвата и класни бразилци трудно може да бъдат взети за къси пари. Освен това „сините” не можеха да си позволят лукса да пращат свои хора в Бразилия, които на място да видят в действие препоръчаните им играчи. Но тези митове бяха разбити след завръщането на Станимир Стоилов и привличането на Уелтън и Цунами. Иначе преди тях през „Герена” се извъртя доста интересна трупа от бразилци, но трябва да се отчете, че до привличането на Лусио Вагнер, сънародниците на Неймар внасяха единствено екзотика, но не и качество.

1. Леонидас
Първият бразилец на „Герена” дойде, за да подсили тима за щурмуваното на Шампионската лига. Но след мачовете с Бешикташ си събра багажа. Не записа и минута в мачовете за първенство.

2. Роджерио Гаучо
Крилото дойде с етикета на талант и марката „Сантос”. Ще се запомни обаче най-вече това, че си би камшика и напусна стадиона, след като Люпко Петрович му направи двойна смяна в реванша с Галатасарай.

3. Уилям Батиста Роча

Впечатли с физика, но не и с качества. Има принос само за едно 1:1 с Нефтохимик.

4. Марсело Вава
Дойде като звезда от Беласица, а „сините” платиха доста пари на „комитите” за него. На “Герена” разочарова. Изкара си безумен червен картон при гостуването на Щурм.

5. Лусио Вагнер
Първоначално бе отпратен от Люпко Петрович в Черно море. След завръщането си обаче се превърна в легенда. Най-титулуваният бразилец на „Герена”.

6. Клаудио Диану
Левски избра него вместо Маркиньос. И сбърка. Дори Станимир Стоилов се хвана за главата, след като не успя да го научи на нищо. А опита не един или два пъти. В крайна сметка Диану не записа нито 1 минута в официален мач.

7. Жеан Карлос
„Няма толкова бързи крака!”, казваше вратарят на Левски Георги Петков. Нападателят бе и със сериозна визитка. Но се оказа, че има двама Жеан Карлос. Един, когато е без съпругата си, както и друг, когато тя е до него. 3а съжаление, вторият надделя и „сините” бяха принудени да се разделят с него.

8. Жоазиньо
Никой не вярваше, че от него ще излезе нещо. Крилото обаче се превърна в първия, а доскоро и единствен, милионен бразилец в Левски.

9. Зе Соареш
И той бе доста подценяван заради физическите си данни. Той обаче бе един от героите в дербито с ЦСКА, което донесе последната засега титла във витрината на „сините”.

10. Жозе Жуниор – Жуниньо
В Славия изпъкваше, но това не се повтори на „Герена”. Игра в 15 мача за „сините” и вкара 6 гола, но се очакваше много повече от него.

11. Марсиньо
Един играч със сериозна визитка, който обаче бе изпял песента си, когато дойде в Левски. Халфът със “сребърната коса” набързо се сбогува със “сините”.

12. Рамон Лопес
Още един бразилец, който не остави никаква следа на „Герена”. Но трябва да се признае, че дойде в Левски в лош момент. Стана жертва на фиаското с Иртиш и набързо “сините” се отказаха от него.

13. Рафаел Бастош
В Румъния бе един от най-добрите чужденци, но и той като Марсиньо не показа нищо със „синята” фланелка. Левски го спаси от Близкия Изток, където бе като затворник, а той се отблагодари единствено, като купи цял кашон с фланелки, които да раздава на приятели.

14. Паулиньо
Крилото остави следа с изявите си, макар и присъствието му в Левски да не бе подпечатано с трофей. За съжаление, “сините” бяха принудени да се разделят с него в кризата.

15. Ривалдиньо
Бе взет повече заради баща си, който обаче така и не го видя със синята фланелка, защото Делио Роси не го пусна във финала срещу Славия за Купата, загубен след изпълнение на дузпи.

16. Луан Виана
Дойде като условие, че Паулиньо ще подпише нов договор. И общо взето бе като на курорт у нас. Не изпъкна нито за Левски, нито в Царско село.

17. Цунами
Повлече новата бразилска вълна и стигна до ролята на резервен капитан.

18. Уелтън
Отсъствието му в няколко мача и резултатите в тях говорят достатъчно за ролята му в Левски

19. Роналдо
В България може и да не блестеше, както се полага за името, което носи. Вкара обаче важни голове в Европа. Влезе в Топ 3 на продажбите на Левски за всички времена.

20. Рикардиньо
Голмайстор на Левски за календарната 2023 година, с което би трябвало да затвори устата на критиците. Освен това в негово лице “сините” се сдобиха и с дузпаджия.

21. Дарлан
Бе жертва на правилото за чужденци извън ЕС, но този въпрос бе решен, след като Цунами, Уелтън и Роналдо взеха паспорти. Смята се за майстор на дългите пасове, вкара и победен гол срещу Ботев Враца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук