Бившият треньор и футболист на Левски – Ангел Станков – сподели своите опасения за зимната подготовка на тима. Той е на мнение, че продажбата на Роналдо в Ростов е била за доброто на клуба и той няма да липсва особено много на отбора.

„Добре беше, че Левски успя да вземе пари от трансфера на Роналдо. Отборът има финансови проблеми, а дали той щеше да остане, или не, мисля си, че няма такова значение. Така ще може да се даде възможност на други играчи. Той не е лош футболист, но очаквах малко повече от него. Това, че Андриан Краев и Жереми Петри не искат да си подновят договорите е нещо нормално. Те имат право, но и клубът има право на отговор. Така са преценили. Ако се намерят равностойни играчи на техните места, ще бъде добре. Петри е бек и не вярвам да има проблеми в неговата зона. Краев ще липсва повече. Той направи силни мачове за Левски. Трябва да се намери някой, който да бъде на неговото ниво”, започна Станков.

„Ако продадем Уелтън, то отборът ще бъде много различен. Той е силен футболист. Можеше и повече да направи. Много държи топката, а това на моменти е проблем. Играе добре и на скорост, а в България противниците му са по-статични. Ако отборът се раздели с него – ще бъде донякъде загуба. Във всички линии могат да се намерят заместници, но може би няма да са на по-високо ниво. Уелтън направи доста за Левски, но повечето противници го разгадаха. Това е нормално, а когато това се случи, става по-трудно”, продължи той.

“През тази подготовка Левски ще изиграе девет контроли и това ме плаши. През зимата се прави базова подготовка. В нея най-много се работи върху физиката на играчите. Разстоянието между мачовете е най-дълго. Три месеца има, за да се изгради двигателната дейност на състезателите. През пролетта времето е тежко и терените са лоши, а това води и до по-тежки травми. Прекалено много са мачовете, а кога ще работят върху тези неща не ми е ясно. Това може да е проблем. Ще трябва да се търсят хора в средата на терена. Всичко минава през средната зона и когато имаш проблеми там, няма какво да говорим за футбол. Трябва да се концентрират в играчите, които са на тези позиции. Зоната в средата на терена е необходимо да бъде силна. Това е буферна зона, която помага и в защита, и в атака. Затова е много ключова. Това са най-подвижните играчи и най-интелигентните. Те подават топката и разпределят играта. Трябва да се работи много”, завърши Станков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук