Алекс Колев е лидерът на Крумовград и голмайстор на тима, откакто крумовградчани влязоха във футболния елит на България. В момента националът се подготвя със своите съотборници в Турция, където отборът провежда своята зимната подготовка преди старта на новия дял от сезона в efbet Лига. За Sportal.bg юношата на Левски се съгласи да сподели своите впечатления от условията в Турция, своите амбиции и гледна точка за скандала, разразил се на протеста по време на двубоя между България и Унгария.

Как се чувстваш? Каква е атмосферата в отбора на Крумовград?

– Атмосферата е супер! Ще бъдем в Турция три седмици. Тренираме здраво и се готвим за предстоящите мачове. Условията са много добри. Имахме добър завършек на сезона. Настроение е добро.

Започнахте контролите с победа, като в същото време разбрах, че Станислав Генчев е заложил на тежки тренировки. Как протича тренировъчният процес?

– Изненадах се, че бяхме толкова свежи в първия мач. Първите седмици бяха много тежки. Мисля, че свършихме много работа физически и бегово. Сега започваме да наблягаме повече на топката и тактиката.

Подсили отбора на Крумовград през лятото и бързо се утвърди като ключов състезател. Как се стигна до твоето напускане на ЦСКА 1948 и очакваше ли толкова бързо да се превърнеш в ключов футболист на Крумовград?

– Не искам да говоря много за напускането на ЦСКА 1948, тъй като там има различни мнения по темата. Имах оферти от доста български клубове, но бързо се разбрахме с Крумовград. Те бяха най-настоятелни. Дават ми много игрово време, доволен съм и чисто финансово. Главна цел беше да стана ключов състезател и ако може от зимата или лятото да си спечеля трансфер.

Спечели си повиквателна в националния отбор на България. Очакваше ли подобно нещо?

– Не, ако трябва да съм честен, не го очаквах. Преди съм го очаквал, когато имах силни мачове с ЦСКА 1948, и докато бях в Полша. Радвам се, че Илиан Илиев е видял нещо в мен.

Работиш със Станислав Генчев в Крумовград и с Илиан Илиев в националния отбор. Можеш ли да направиш някакво сравнение между двамата?

– Станислав Генчев е млад треньор с добри виждания и нещата му се получават, докато Илиан Илиев е име в българския футбол. Доста опитен треньор е и отборите му играят доминантен футбол.

Насочвам те към мачовете със Сърбия и Унгария. Двубоят с Унгария породи доста сериозни полемики най-вече заради случилото се извън стадиона. Разкажи ни кога научихте какво се случва отвън? Има фенове, които са на мнение, че не е трябвало да излизате на терена за мача.

– Знаехме, че ще има събиране на фенове пред стадиона. Хората си протестират къде с право, къде не. Всички знаем за какво става въпрос. Нямахме идея, че ще се стигне до такива ексцесии. По време на мача нищо не се чуваше вътре и не знаехме за какво става въпрос. Чак след мача си отворихме телефоните и видяхме какво е станало с грозната постъпка на полицаите, които са били фенове. Доста жалко!

Обвиняват ви, че не е трябвало да излезе в този мач. Какво е твоето мнение?

– Е, защо да не излезем? Ние сме футболисти и изпълняваме задълженията си, а те са на терена. От тази гледна точка не съм много съгласен.

Юноша си на Левски. Според теб има ли възможност някой ден да се върнеш в този клуб и би ли желал?

– Разбира се! Оттам е тръгнало всичко за мен. За мен винаги би било добре дошло да се върна в Левски. На 31 години съм и мисля, че с всяка една година става все по-късно. Със сигурност бих желал да завърша кариерата си там. Нека видим, има време.

Имаше силен престой и в Ботев Пловдив. Какви са твоите спомени от отбора и имаш ли желание да поиграеш за „канарчетата“ отново?

– Бях много млад и амбициозен. Бях на около 20-21 години. Тогава една контузия ме препъна много лошо, а тъкмо всичко беше тръгнало във възходяща линия. Ботев е сериозен клуб и всеки би искал да играе там. Имат голяма фенска маса.

Името ти се свързва с трансфер в чужбина. Възможен ли е такъв?

– Ако има някой желаещ, който да изкара пари за трансферна сума, може и да се случат нещата. Имам договор за още година и половина в Крумовград. Без пари няма как да си тръгна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук