Левски ще направи страхотен трансферен удар с продажбата на Дарлан. Китайският клуб, който днес трябва да финализира сделката, ще плати между 700 000 и 800 000 долара (1 260 000 – 1 440 000 лева) за правата на бразилеца, в зависимост дали „сините” ще запазят процент от бъдеща продажба на играча, позовавайки се на сигурен източник. Сумата е впечатляваща от една страна, защото „сините” взеха без пари халфа преди малко повече от 6 месеца, а отделно – той в никакъв случай не може да се определи като титуляр.

Снощи Дарлан трябваше да мине медицинските прегледи и днес трансферът да бъде обявен. Припомняме, че преди няколко дни бразилецът напусна лагера на „сините” в Турция, за да пътува до Китай, след като се разбра за личните си условия с новия си клуб.

Лошата новина за Левски е, че около 30% от парите по сделката ще отидат в Гремио. Тимът от Порто Алегре си запази сериозен дял от него, след като през лятото пусна Дарлан без пари в Левски. Това бе като бонус покрай сделката с Рикардиньо, която дойде преди това.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук