„Левски“ затвърди отличната си форма с трета поредна победа от началото на втория полусезон. „Сините“ надделяха над „Хебър“ с 1:0 с истински шедьовър на новото попълнение Фабио Лима. Така тимът на Николай Костов успя да се реваншира за отпадането в Пазарджик от турнира за Купата на България.

Николай Костов избра Хосе Кордоба за заместник на наказания Цунами на левия фланг на защитата. „Левски“ започна активно мача. Още в 3-ата минута „сините“ стигнаха до корнер, след който Охене пробва далечен удар, но твърде силен и над гредата.

В 11-ата минута Джевад Ел Джемили пробва центриране в наказателното поле, но топката тупна коварно и се наложи Дебърлиев да я избива с мъка в корнер. В 15-ата минута „сините“ разиграха прекрасна атака. Марин Петков бе изведен отляво, нахлу в наказателното поле и подаде към Патрик-Габриел Галчев, който се бе озовал в чиста позиция в наказателното поле. Десният бранител стреля, но вложи твърде много сила. Малко по-късно Пламен Андреев бе напът да направи голяма грешка, след като тръгна да изнася към Охене, който обаче имаше на гърба си двама играчи на „Хебър“ и с много мъка успя просто да изчисти в корнер. В 21-ата минута Джемили проби през центъра, ударът му бе блокиран, но топката попадна в Марин Петков, който без да се бави шутира покрай страничната греда. В 30-ата минута „сините“ направиха поредна хубава многоходова атака. Охене и Джемили разиграха през центъра, топката мина през Рикардиньо и стигна до Лима на десния фланг, който с едно движение премести топката на левия си крак и шутира силно, но неточно.

В 39-ата минута Ван дер Каап пробва удар от над 30 метра, но успя максимално да затрудни Петър Дебърлиев, който изби в корнер. Секунди при късото изпълнение на корнер Лима бе задържан и препънат от играч на „Хебър“, но Драгомир Драганов остана безмълвен. Валентин Железов на ВАР също не даде сигнал за преразглеждане и така дузпа не последва.

Второто полувреме започна както завърши и първото – с натиск на „сините“. В 51-ата минута „Левски“ направи поредна добра атака отляво, като Джемили изведе на скорост Марин Петков и крилото стреля, но Дебърлиев спаси. Като цяло играта на тима минаваше почти изцяло по левия фланг, докато отдясно Лима бе по-пасивен в тази среща.

В 58-ата минута като от нищото „сините“ бяха залети с леден душ. Току-що влезлият Атанас Кабов получи топката на десния фланг, напредна и върна към абсолютно непокрития Ангел Бастунов, който реализира. В ситуацията обаче се оказа, че е имало засада на Кабов и попадението бе отменено. Секунди по-късно „Левски“ можеше да поведе. Рикардиньо тръгна с топката успоредно на голлинията, мина през бранител и стреля, но покрай гредата.

В 69-ата минута Рикардиньо можеше да вкара куриозен гол. Галчев центрира добре към Кристиян Димитров, който не успя да стреля, а вече падналия Рикардиньо пробва да добута с глава, но не успя. В 73-ата минута „Хебър“ при една от редките си атаки можеше да вкара гол. Бастунов получи пас-близнак като при отменения гол, но отдясно и този път стреля неточно.

В ответната атака Фабио Лима откри за „Левски“. Мислович подаде към Фабио Лима, който направи няколко крачки и с фантастичен удар откри – 0:1.

До края на мача „сините“ играха доста умно и успяха да запазят резултата без да допускат кой знае какви положения пред своята врата. В добавеното време за втори път тимът можеше да получи дузпа за препъване на Асен Чандъров, но такава не последва. Лошата новина бе контузията, която получи Илиян Стефанов и се наложи да бъде изнесен на носилка. Така или иначе обаче „Левски“ записа трета поредна победа от началото на втория полусезон в шампионата.

Хебър – Левски 0:1

0:1 Фабио Лима 74′

Левски

1. Пламен Андреев – 33. Хосе Кордоба (К), 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров (70′ – 23. Патрик Мислович), 22. Патрик-Габриел Галчев – 8. Карлос Охене, 10. Асен Митков (70′ – 97. Асими Фадига) – 88. Марин Петков, 11. Джавад Ел Джемили, 7. Фабио Лима (90’+3′ – 20. Асен Чандъров) – 9. Рикардиньо (70′ – 14. Илиян Стефанов (90’+3′ –  24. Хоакин Фернандес)

Жълти картони: Георги Каракашев (Хебър); Кристиан Димитров, Карлос Охене (Левски)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук