Мъжкият ни тим страда, но взе първото вечно дерби от финалния плейоф на efbet Супер Волей срещу ЦСКА и поведе с 1:0 в серията.

В зала „Левски София” волейболистите на старши треньора Николай Желязков имаха колебания в битката и изостанаха с 0:2 гейма. След това обаче за пореден път през този сезон демонстрираха, че не се отказват и доведоха до сладък обрат – 3:2 (21:25, 23:25, 25:22, 25:18, 25:11).

Втората среща от серията, в която се игра до 3 успеха от 5 мача, е на 23 април, вторник, в зала „Христо Ботев”, където домакинстват „червените”. Третото дерби е на 26 април, петък, отново в зала „Левски София”. При нужда от 4-и и 5-и мач те ще са на 1 и 3 май съответно домакин ЦСКА и „Левски”. Всички двубои стартират в 19 ч.

Нашият тим има домакинско предимство зарази по-доброто си класиране в редовния сезон.

Първата част вървеше равностойно до 9:9, след което съперникът дръпна доста в резултата. Опитите на „сините” да наваксат не дадоха нужния резултат и ЦСКА поведе с 1:0.

Във втория гейм събитията вървяха като цяло равностойно и без големи амплитуди. На финалната права обаче „червените” се наложиха.

В третата част „сините” взеха инициативата. Започнаха много добре и стигнаха до 5 точки аванс. Противникът успя да се приближи на 2, на нашите момчета не допуснаха изненадата, за да намалят изоставането си – 1:2.

В четвъртия гейм не бяха още по-убедителни. След 8:8 натрупаха преднина от 7 точки, с каквато и затвориха частта и вкараха битката в тайбрек.

В него до 9:8 за нашите развоят вървеше точка за точка. На сервис тогава застана Симеон Николов. 17-годишният разпределител направи 3 аса, с които пречупи окончателно съпротивителните сили на вечния съперник.

„Сините” спечелиха с 15:11 тайбрека и хвърлиха в екстаз 1500 фенове по трибуните на зала „Левски София”. Привържениците неистово подкрепяха момчетата ни и имат своя дял за сладкия успех при старта на финалния плейоф.

Най-добър реализатор за чудесния старт на финала бе Венислав Антов с 22 точки (4 блока).

С по 15 точки завършиха Владимир Гърков (2) и Майкон Морейра (2 аса, 1 блок).

Силно включване като резерва имаше Александър Къндев, отчел се с 14 точки (2 аса, 3 блока). 10 на сметката си има капитанът Светослав Гоцев с 4 блока. С 4 аса, 1 блокада и общо 8 точки приключи битката Мони Николов.

Статистика от мача може да видите тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук