В медийното пространство днес се разпространи мълниеносно новината, че основен фаворит за поста „старши треньор“ на Левски е наставникът на Крумовград Станислав Генчев, който прави фурор с водения от него отбор през този сезон, класирайки ги в първата шестица още с дебюта си в Първа лига.

В тиражираната информация се твърди, че отлично информирани източници споделят, че Генчев ще поеме „сините“ през лятото, когато Николай Костов ще бъде освободен. Герена.бг научи, че информацията категорично не отговаря на истината и името на Генчев не се обсъжда на „Герена“ като потенциален нов треньор на 26-кратните шампиони на България.

Генчев е роден в Дряново, започва кариерата си в мъжкия футбол в “Левски”, като е шампион за 2002 г., има четири спечелени купи – 2000, 2002, 2003 и 2005 г. и една суперкупа през 2005 г.

След това облича екипа на “Литекс” и печели купата през 2008 г. Следва румънският “Васлуй” с който е първи в “УЕФА-Интертото”. Прибира се в България и с “Лудогорец” прави требъл (шампионат, купа и суперкупа) през 2012 г. и става шампион и през 2013 г. За кратко е отново в “Литекс”, минава през АЕЛ (Лимасол), а приключва кариерата си в “Ботев” (Враца) и родния “Етър”, където е юноша.

Треньорската му кариера започва в Търново, след което за кратко е помощник в националния отбор и “Лудогорец”. На три пъти е временен наставник на хегемона след уволнението на поредния наставник, но решава да се откъсне от Разград. Преди “Крумовград” работи в “Локо” (Сф) и “Ботев” (Пд) и минава за един от най-добрите млади наставници в България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук