Седем е добро число… Има такава песен на феновете, която дълги години звучи от Сектор Б. Слабото представяне на Левски в последно време заглуши леко песните от трибуните на „Герена“, но се очаква днес „синята“ агитка отново да бъде най-силният футболист на отбора в битката с Черно море. Мачът е изключително важен за „сините“, които направиха така, че класирането им за евротурнирите минава през иглени уши. Да се върнем на седмицата, която е емблематична за Левски. Истината е, че „сините“ трябва да изпълнят поне 7 много важни цели до старта на следващия сезон, за да имат добро бъдеще в него.

Победа над Черно море днес
Предстоят последните четири мача за Левски в Първа лига. Надеждата е, че „сините“ ще стигнат и до пети мач – бараж за Европа. Тази серия стартира днес с домакинство на коравия отбор на Черно море. Левски трябва да гони задължителна победа срещу „моряците“, ако иска да запази шансовете си за споменатия бараж. Отделно е време играчите да покажат, че могат да вземат скалпа и на някой от водещите отбори.

Класиране в Европа, въпреки Романтика
Ще е тотален ужас по всички показатели, ако Левски не успее да се класира за Европа. С романтичния футбол на Николай Костов „сините“ са притиснати до стената и трябва да се надяват Лудогорец да победи Ботев Пд на финала за Купата, за да имат въобще шанс за бараж. Истината е, че през настоящия сезон най-добрите спомени на фоновете са свързани именно с мачовете в Европа, в които Левски показа страхотен футбол, но впоследствие Романтика наложи своя стил на работа и всичко тръгна надолу. Отделно мачовете в Европа напълниха касата на „Герена“, което е много важно за клуба. Без тях „сините“ пак ще страдат финансово, а оттам вероятно ще се провали и селекцията.

Задължителна смяна на Ники Костов
Трябва задължително да се сложи край на авантюрата с Николай Костов. Този треньор не неправи нищо смислено на „Герена“ при първия си престой, а при втория е още по-малко полезен. Очевидно обаче има промяна в съзнанието на Костов, който първия път си подаде оставката, осъзнал, че не става за Левски. Сега обаче се опъва като магаре на мост и не пожела да си тръгне като мъж, въпреки че тръби във всички посоки на „Герена“, че е именно такъв. Ясно е за всички, че при Николай Костов Левски върви стремглаво надолу. Да, има и леки проблясъци, но те са по-скоро благодарение на индивидуални действия, а не отборни такива, родени от романтичната тактика на Николай Костов. Най-добре ще бъде, ако треньорът си тръгне още след мача с Черно море, защото ако все пак Левски успее да стигне до Европа с Романтика, няма да е голяма изненада, ако Наско Сираков реши да го остави.

Намиране на треньор, който да отговаря на стила и целите
Левски трябва да намери треньор, който да отговаря на стила и целите на отбора. Идеята не е просто да се сложи поредният бушон начело на тима, а ръководството да намери точния човек за поста. След оставката на Станимир Стоилов „сините“ преговаряха с цял куп имена. Голяма част от тях бяха чужденци. А в крайна сметка след куп разговори, Сираков еднолично назначи Николай Костов, който дори не беше в официалния списък на набелязаните за преговори. Ако пак ще става така, Левски няма да вдигне нивото си.

Качествена селекция, в която няма баскетболисти
Хоакин Фернансес. Това е футболист на Левски, привлечен по изричното настояване на Николай Костов. Препоръчан му бил от добрия му приятел Петър Миладинов. Дотук добре, но Хоакин до 16-годишен е играл баскетбол. Това се е видяло още на първата му тренировка на „Герена“, в която той тичал доста странно за футболист. След нея уругваецът, който според всички е изключително симпатично и интелигентно момче, е контрирал изненаданите погледи на съотборниците си именно с новината, че принципно си е баскетболист… Този човек игра като титуляр за Левски в един мач – гостуването на „Тича“. „Сините“ паднаха с 1:3, а и трите гола на варненци бяха с подкрепата именно на Хоакин. В тази връзка, ако ръководството на Левски иска да прогресира, трябва да направи качествена селекция, в която няма тотални издънки като тази с Хоакин. Трябва обаче да няма и средняци като Фадига, Дарлан, Куршума или Фабио Лима.

Наско Сираков трябва да се разбере с феновете
Основна задача в Левски е и възцаряването на мира между собственика Наско Сираков и част от феновете, които яростно искат него да го няма на „Герена“. Този конфликт пречи на Левски и е хубаво враждуващите страни да го разберат.

Изчистване на различията с основния спонсор и намирането на други източници за приходи
Левски има различия към днешна дата с основния си спонсор. Текат преговори за изчистването на тези различия, но изходът от тях е неясен. „Сините“ трябва задължително да изчистят този проблем по време на лятната пауза, за да започнат по-спокойно новия сезон. Отделно няма да е лошо да се намерят нови спонсори, но и това минава през изчистване на различията с основния…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук