„Левски“ потвърди убедителния старт на сезона с втора поредна разгромна победа. След 6:1 над „Локомотив“ (София) в „Надежда“ първия кръг, „сините“ победиха с 4:0 „Ботев“ (Враца) в първия мач на стадион „Георги Аспарухов“ за сезона. Той се изигра при фантастична атмосфера и близо 11 000 зрители по трибуните.

Преди срещата мажоритарният собственик на „Левски“ даде наградата за най-добър нападател на изминалия сезон на бившия футболист на „сините“ Уелтън.

Двубоят стартира с натиск на „Левски“ и въпреки това гостите пратиха топката първи в мрежата. В ситуацията обаче бе отсъдена засада, която бе твърде очевидна.

В 28-ата минута „Левски“ имаше първото истински сериозно положение. Джевад Ел Джемили подхвана бърза контра, изведе Алекс Колев сам срещу вратаря, но шутът му бе спасен от Федерико Рубио. След корнера топката попадна в Майкон на левия фланг, който пробва нещо средно между прострелно центриране и удар и пак Рубио трябваше да чисти. Секунди по-късно Джемили създаде трета ситуация, като стреля фалцово в далечния ъгъл, но не успя да уцели вратата.

В 34-ата минута Цунами направи голяма грешка, като тръгна да финтира Дани Генов като последен в отбраната, загуби топката и като по чудо ударът на нападателя на „Ботев“ не влезе в мрежата. Две минути по-късно Кристиан Димитров пробва изненадващ шут от над 35 метра и топката профуча близо до вратата.

В 41-ата минута „Левски“ най-после проби бетона на „Ботев“ (Враца). Евертон Бала дриблира с топката пред наказателното поле и изстреля истински куршум във вратата на гостите за 1:0. Преди да влети в мрежата топката се отби и в Марин Петков.  

В 44-ата минута „сините“ имаха претенции за дузпа. Топката бе подадена към Алекс Колев, който пробва с едно докосване да продължи към съотборник, но топката бе избита. Претенциите бяха, че Мартин Бачев го е направил с ръка, но до дузпа не се стигна.

Второто полувреме започна отново с натиск на „Левски“, но без кой знае колко чисти положения. В 55-ата минута Майкон и Кондаков се сбутаха на тъчлинията, като бразилецът пробва да избие топката от краката на падналия противник. След това футболистът на „Ботев“ (Враца) избута на два пъти крайния бранител и в крайна сметка последваха два жълти картона.

В 61-ата минута в игра се появиха Сангаре и Фадига. Новият централен нападател създаде положение още с първото си докосване. Той овладя пас отляво и центрира прекрасно към Алекс Колев, който стреля и ударът му като по чудо бе избит в корнер. Секунди по-късно Майкон стреля много опасно. В 65-ата минута и Пламен Андреев се наложи да се намесва след шут на играч на гостите.

В 66-ата минута „Левски“ успокои трибуните с втори гол. Джемили проби отляво и центрира добре към Сангаре. Централният нападател бе блокиран, но топката попадна във Фадига на точката на дузпата и той не сбърка – 2:0.

В 70-ата минута официален дебют със синия екип записа още едно от новите попълнения – Икенна. Той обаче влезе не на коронната си позиция като опорен халф, а в защита на мястото на Келиан Ван дер Каап.  „Сините“ продължиха да търсят своите шансове на контраатака, с което да решат окончателно мача. Това се случи в 79-ата минута, когато Джемили с хубав фалцов удар направи 3:0. Той първо центрира от фаул, след което пресече опит за контра и сам реализира.

В 90-ата минута Асими Фадига реализира втория си гол в мача. Той получи топката на границата на наказателното поле, освободи се от защитник и с хубав шут реализира за крайното 4:0.

Левски – Ботев (Враца) 4:0

1:0 Евертон Бала (41′), 2:0 Асими Фадига (66′), 3:0 Джавад Ел Джемили (79′), 4:0 Асими Фадига (90‘)

Левски:

1.Пламен Андреев, 3. Майкон (85′ – 22. Патрик-Габриел Галчев), 5. Келиан ван дер Каап (71′ – 30. Клеман Икена), 6. Цунами (К), 8. Карлос Охене, 9. Александър Колев (85′ – 16. Преслав Бачев), 11. Джавад Ел Джемили, 17. Евертон Бала (62′ – 97. Асими Фадига), 21. Алдаир, 50. Кристиан Димитров, 88. Марин Петков (62′ – 12. Мустафа Сангаре)

Жълти картони: Майкон, Джавад Ел Джемили (Л); Дилян Георгиев, Маритн Бачев, Даниил Кондраков (Б)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук